Gå til forsiden av matoppskrift.no

Laroche Chablis 2006 BiB

Oppdatertdato: 25.07.2007 Publisert først: 25.07.2007 Tema: Hvitvin Forfatter:


Sommerfavoritt på boks

Laroche Chablis 2006 er en av de få av sitt slag som er å finne på papp. Den populære sommervinen er et tørt lyspunkt i en ellers rekordvåt fellesferie.

Chablis og sommervarme har tradisjonelt gått hånd i hånd her i Norge – denne typen vin har blitt en klassiker i sommermånedene. Få vintyper gir samme sommerassosiasjoner som Chablis, med kombinasjonen av sitrus, frisk frukt og havbris. Vinen er svært fleksibel og egner seg til en rekke matretter.

Prisvinner

Produsent Domaine Laroche, som ble etablert i 1850, er ansett som en av de beste produsentene i Chablis. I dag styres firmaet av ønologen Michel Laroche, som i 2003 ble kåret til årets vinmaker i International Wine Challenge.

Druene som brukes i Laroche Chablis 2006 kommer både fra kontrakteiendommer og egne vinmarker. Mosten ble gjæret i rustfritt stål i 15 dager ved 15 grader, og videre ble vinen modnet i seks måneder på skallet i rustfritt stål før tapping.

Perfekt harmoni

Jordsmonnet, som gir vinen den legendariske smaken, er egentlig forsteinet sjøbunn fra juraperioden. Mens dinosaurer som Tyrannosaurus Rex regjerte på jorden dominerte Exogyra Virgula, en liten østerssort, havbunnen i det som nå er Chablis.

Mirakelet i Chablis er at vinene faktisk gir oss smaken av sjøen og østersene som forsvant for 160 millioner år siden. Denne smaken og friskheten i vinene skaper den perfekte harmoni med rene retter av fisk og skalldyr, og best av alt: Østers.

Nytes hele året

Laroche Chablis 2006 er en av de få gode chablisvinene som finnes på ”bag in box”. Til tross for sommerstempelet Chablis har fått i Norge, kan den faktisk nytes hele året. En flaske kvalitetschablis vil utvikle seg ved lagring, og en god årgang tåler godt over 10 år i en god kjeller.

Vinen er bestillingsvare på Vinmonpolet, men mange pol har den inne. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke.

Smak og behag

Navn: Laroche Chablis 2006
Land/distrikt: Frankrike/Burgund
Produsent: Domaine Laroche
Varenummer: 49094 (bestillingsutvalg)
Pris: 349,90 (200 cl)
Alkoholstyrke: 12,5 %
Druer: 100 % Chardonnay
Vår vurdering: Lys strågul farge med grønnskjær. Aromatisk duft av modne røde epler, mineraler og sitrusfrukt. Fyldig og rund med fin syrestruktur og ettersmak.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1149

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.