Gå til forsiden av matoppskrift.no

Lette retter med kyllingfilet på nyåret

Oppdatert: 12.01.2010 Publisert: 12.01.2010 Tema: Slanking Forfatter: Fotograf: Ragge Strand, Knut Pettersen, Astrid Hals, Prior, Grete Roede




Nå som det nye året har kommet med forsetter og løfter, kan det være en god ide med lette kyllingmiddager, og særlig de med kyllingfilet. Disse filetene fås kjøpt i storforpakninger til en rimelig pris, og er veldig anvendelige, samt at kyllingfilet er mager mat på middagsbordet.
Her hjemme bruker vi en del av disse og her under får dere noen av våre favoritter, samt deres egne favoritter ut fra karakter satt på oppskriften på nettsidene.
PS: Kaloriinnhold er regnet ut med mitt eget system for utregning av næringsinnhold. Dette er implementert på 12.745 oppskrifter pr 03.01.2010
Vær og obs på at kaloriinnholdet ofte gjelder uten ris, poteter og pasta, samt tilbehør.

Først min egen favoritt. Utrolig enkelt og godt.

Kyllingfilet i pasta med provencekrydder

1 porsjon

1 kyllingfilet
1 porsjon valgfri pasta
1 ss Knorr Primerba krydderpasta med provence smak (Eller andre lignende krydderblandinger.)

Kok pastaen etter anvisning.
Stek fileten på panne, evt brunes og ferdigstekes ca 10-12 minutter i ovnen ved 200 C. Når pastaen er ferdig, røres krydderpastaen inn.

Server!!

Kylling med kokos og peanøtter

4 porsjoner

Gir ca 570 Kcal per porsjon

Ca 5 stk kyllingfileter
1 fedd hvitløk presset
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1 ss østerssaus
1 ss olje
1 boks(er) kokosmelk
1 dl peanøtter
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft

Hvitløk, spisskummen, koriander og østerssaus røres sammen og smøres på kyllingen. Sett kaldt ca. 1 time. Brun kyllingfiletene i smør eller olje i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Ha i kokosmelk, peanøtter, soyasaus og sitronsaft. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med jasminris og en salat. Pynt med mangostrimler, vårløk og koriander.

Kylling-wrap

4 porsjoner

Gir ca 400 Kcal per porsjon

4 stk kyllingfilet
salatblad, tomat, agurk
4 stk tortillalefser
4 ss yoghurt naturell

Kylling-wrap passer som lettvint middag, kveldsgodt eller klubbmat.

Stek kyllingfiletene og la dem hvile. Skjær imens opp grønnsakene og legg dem i en tortilla. Legg på kyllingfilet og brett først inn den ene siden, deretter bunnen og den andre siden til slutt. Server med yoghurt naturell.

Kylling i pita

4 porsjoner

Gir ca 526 Kcal per porsjon

4 stk kyllingfileter
1 stk paprika, gul
1 stk rød paprika
1 stk vårløk
4 stk pitabrød
0,5 beger crème fraîche
1 pose(r) tacokrydder

Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer. Stek paprikabitene på middels varme i litt olje i fem minutter. Da blir de søte og gode.
Legg paprikaen på en tallerken, skru opp varmen og stek kyllingbitene sammen med vårløk i 3-4 minutter. Dryss over tacokrydderet og tilsett crème fraîche. Band alt godt og la alt bli gjennomvarmt. Fyll kyllingblandingen i varme pitabrød. Det smaker godt med en frisk salat til.

Sprø kyllingfilet

4 porsjoner

Gir ca 339 Kcal per porsjon

4 stk kyllingfileter
salt
svart pepper

Panering:
50 gr smør eller margarin
1,5 dl cornflakes(glutenfri)
1 dl sveitserost, revet
1 fedd hvitløk
0,5 ts oregano

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og legg dem i en smurt ildfast form. Smelt matfettet til paneringen. Smul cornflakes med hendene. Bland smulene i fettet og tilsett revet ost, presset hvitløk og oregano. Bre blandingen over kyllingfiletene.
Stek midt i ovnen på 225 C til kyllingfiletene er gjennomstekte og paneringen har fått en fin, gyllenbrun farge, ca 20-30 minutter.

Kyllingfilet med karrisaus

2 porsjoner

2 kyllingfileter
1 liten løk
1 eple

Karrisaus:
1 løk
1 eple
1-2 ts karri
smør til steking
1 ss hvetemel
1 terning hønsebuljong

Sett over risen til kok. Hakk løk og eple til sausen og fres det i en kjele sammen med smør og karri. Dryss over 1 ss hvetemel og rør det inn. Hell over 4 dl vann og 1 terning hønsebuljong. La sausen småkoke mens du steker kyllingfiletene. Filetene stekes i 3-4 minutter på hver side. Sil sausen før servering og smak den eventuelt til med en liten fløteskvett.

Deilig kyllingsuppe

4 porsjoner

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. Hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.
2. Paprikane og purren brunes.
3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra.

Kyllingfilet med smakfull saus

2 porsjoner

Gir ca 627 Kcal per porsjon

Ca 2,5 stk kyllingfileter
salt og kvernet pepper + evt. Annet krydder
Ca 1,5 dl paprika, i terninger
litt sopp, lettstekt

Saus:
1 dl hønsekraft eller -buljong
2 dl krem- eller matfløte
1 ts sennep
2 ss soyasaus
salt og pepper (hvis nødvendig)
2 ts maisenna

Stek filetene 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.

Kok opp kraft (buljong) og fløte i en kjele. Smak til med sennep, soyasaus og eventuelt salt og pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Ha i paprika og sopp, la sausen koke et par minutter. Server med poteter.

Kyllingwok med purre og sur-søt saus

4 porsjoner

Gir ca 272 Kcal per porsjon

3 stk kyllingfileter
1 ts salt
0,25 ts hvit pepper
0,5 stk purre
1 stk gulrot
1 bit(er) sellerirot
150 gr sjampinjonger, ferske
2 dl bønnespirer

Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
Ca 2,5 ss tomatpuré
1,5 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over.
Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.

Sitron- og appelsinmarinerte kyllingfileter

4 porsjoner

Gir ca 207 Kcal per porsjon

4 stk kyllingfileter

Sitron-/appelsinmarinade:
0,75 dl sitronsaft, nypresset
0,75 dl appelsinsaft, nypresset
0,5 stk løk, finhakket
1 fedd hvitløk presset
0,5 ss ingefær, finreven
1 ss estragon, hakket frisk (eller 1 ts tørket)
1 ts brunt sukker

Denne marinaden gir kyllingen en herlig frisk smak. Husk at retten må forberedes dagen før på grunn av marineringen. Absolutt en rett å glede seg til!

Legg kyllingfiletene i en plastpose. Bland sammen marinaden og ha den i posen. Knyt posen og legg den kaldt et par timer eller natten over. Snu posen et par ganger underveis.

Tørk kyllingfiletene lett med kjøkkenpapir. Ha på salt og pepper og stek filetene ca 3 minutter på hver side. Server appelsinsalat med rødløk og kokt ris til. Marinaden kan gjerne kokes opp, jevnes med 1 ts maisenna rørt ut i litt kaldt vann, og serveres som en saus til filetene.

Chop suey med kylling

4 porsjoner

Gir ca 234 Kcal per porsjon uten risen

600 gr renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stk stor løk
1 stk purre
3 stk gulrøtter
200 gr sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 boks(er) bambusskudd (225 g)
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
2 ss soyasaus

Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1799


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!