Gå til forsiden av matoppskrift.no

Lettere hverdagsmiddager

Oppdatert: 08.01.2014 Publisert: 08.01.2010 Tema: Slanking Forfatter: Fotograf: Jarle Nyttingnes




Bouillabaisse, kyllingwok eller risotto? Her er middager for de fleste enten du liker kjøtt, fisk eller er vegetarianer. Alle rettene inneholder mindre enn 500 kalorier per porsjon.

Bouillabaisse med hvitløksrømme

4 porsjoner

1 stk. løk
1 stk. purre i tynne ringer
1 båt hvitløk
1 ss olje
1 ss hvetemel
½ ts gurkemeie
½ ts kajennepepper
2 ss tomatpuré
1 l fiskekraft
1 stk. laurbærblad
600 g torskefilet
1 ts salt
200 g reker eller crabsticks

Hvitløksrømme
1 beger lettrømme
1 båt hvitløk
2 ss tørket dill
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpure. Kok opp fiskekraften og hell denne på. Tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter.

Skjær fisken i store terninger og la den trekke i supen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering. Server den med en topp hvitløksrømme og et grovt rundstykke eller brødskive.

Greske kjøttboller i tomatsaus med potetskiver og tzatziki


Sterke og gode!
4 porsjoner

500 g karbonadedeig
1 stk. egg
1 stk. løk
3 båt hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ss tørket basilikum
1 ss spisskummenfrø knust
1 ss chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1 ss potetmel
1 dl kefir
8 stk. potet kokte
100 g salatblad
1 boks hermetiske tomater

Finhakk løken. Bland alle ingrediensene og elt det godt sammen. La deigen stå kjølig et par timer, slik at smaken får satt seg. Form små kjøttboller, stek i panne, tilsett hermetiske tomater. La dette stå og surre i 20 minutter.
Del potetene i skiver og stek disse lett i panne. Server med tzatziki og salat.

Kyllingwok med guacamole

Sprøtt og godt
4 porsjoner

4 stk. kyllingfilet
½ stk. blomkål
1 stk. brokkoli
2 stk. gulrot
1 stk. rødløk
12 stk. sukkererter
½ stk. purre hvite delen, skåret på langs
6 stk. frisk sjampinjong
1 hg reddikspirer

Guacamole
2 dl kesam
1 stk. avocado
1 båt hvitløk
1 stk. lime saft av denne
½ ts salt

Skjær grønnsaker og kylling i biter/strimler og wok dem lett i en vanlig stekepanne eller wok. Server med guacamole.

Lettvint fiskegryte

4 porsjoner

1 stk. purre i tynne ringer
1 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl melk
800 g torskefilet frossen
1 stk. rød paprika
200 g reker
3 dl jasminris
50 g ruccula

Fres purren i smøret i en vid gryte eller panne. Strø over hvetemelet og spe med melk. Skjær fisken i store terninger. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5-10 minutter. Strø over reker og paprika rett før servering. Serveres med ris (som er kokt etter anvisningen på pakken) og ruccula.

Risotto med reker

4 porsjoner

1 ss smør
1 båt hvitløk
3 stk. soltørkede tomater
3 dl arborioris (risottoris)
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ stk. purre
½ ts salt
3 ss parmesan revet
400 g reker

Saus
2 dl cottage cheese
2 dl kefir
½ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts karri
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
3 ss tørket dill

Fres hvitløk og tomater i smøret i 2-3 minutter. tilsett risen og rør om så alle riskornene blir blanke av fettet. Hell på kokende vann med buljongterning og kok risen under lokk til risen er mør, 13-15 minutter. tilsett purre eller vårløk, smak risen til med salt, og rør inn parmesan og reker.
Rør sammen sausen og server den ved siden av eller over risottoen.

Tacotallerken

1 porsjon

2 stk. tacoskjell
150 g karbonadedeig
50 g brune bønner
20 g tacokrydder
1 ts tomat
20 g jarlsberg revet

Tacosaus
2 ss tacosaus
½ dl yoghurt naturell

Brun karbonadedeigen, tilsett bønner og bland i tacopulver. Server med guacamole, tacosaus, nachochips og litt blandet salat.

Guacamole:
2 dl. kesam
1 avokado
1 fedd hvitløk
1/2 lime, saften av denne
salt og pepper etter smak




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1044


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!