Gå til forsiden av matoppskrift.no

Lettlaget 17. mai – mer tid til hygge

Oppdatert: 14.05.2012 Publisert: 14.05.2008 Tema: 17_mai Forfatter: Fotograf: Dansukker




Den aller hyggeligste tiden 17. mai er kanskje den tiden man tilbringer sammen med venner og familie. Med disse smakfulle og lettvinte oppskriftene får du mer tid til både barnetog og til å hygge deg senere. Samtidig er de kjærkommen avveksling fra de mer tradisjonelle valgene.

Matvanene våre har endret seg. Vi ønsker spennende og lettvinte retter. Avanserte kaffedrikker og kjempereker er nærmeste blitt for vanlig norsk kost å regne. Her er noen forslag som de fleste vil like og som er lettvinte å lage. La pølser og flintstek ligge til fordel for grillede reker på spyd. De egner seg godt for grilling og er så raske å grille at det godt kan gjøres selv om været er surt og maten må spises inne. En herlig ting å varme seg på kan være kaffelade – en fyldig blanding av kaffe, sjokolade, kanel og brunt kandissukker. En lettlaget eplekake tilberedt dagen før gjør det hele til en syndig nytelse – akkurat slik vi godt kan unne oss det på 17. mai.

Reker på spyd

4 porsjoner

500 g stora reker
trespyd

Marinade
1/4 dl Dansukker lys sirup
1 ts revet fersk ingefær
2 hvitløksfedd
3 ss hakket persille
saft av 1/2 sitron
4 ss olje
Salt, peppar

Bland sammen ingrediensene til marinaden og la rekene ligge i marinaden i minst 1 time. Tre rekene på spyd og grill eller stek dem i litt olje. Serveres med salat og godt brød.

Kaffelade

Kaffelade er rask å lage og en utsøkt nytelse. For barna er det bare å bytte ut kaffen med varm melk. Godt å varme seg på etter en ofte kald opplevelse i gatene.

5 dl sterk kaffe
1 plate (100-125 g) mørk kokesjokolade
1 kanelstang
1 ss Stor Brun Kandis

Rør sammen alle ingrediensene og varm drikken under omrøring så sjokoladen og kandissukkeret smelter. Server kaffelade rykende varm, eventuelt med en kremtopp.

Eplekake med kokos

Denne kan du godt lage dagen før, men den er aller best når den serveres lunken. Dette er en kake barn og voksne vil be om å få servert flere stykker av. 4–6 porsjoner

4 syrlige epler
2 egg
2 dl Strøsukker
100 g smør eller margarin
1 dl hvetemel
2 1/2 dl kokosmasse

Smør eller margarin til formen
Sett ovnen på 175°. Smelt og avkjøl matfettet.
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kokos og det avkjølte matfettet. Rør blandingen inn i eggedosisen.
Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernehuset. Legg de halve eplene med den runde siden opp i en smurt form.
Hell over deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Serveres lunken med vaniljeis, vaniljesaus eller lettvispet kremfløte eller rømme.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1091


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!