Gå til forsiden av matoppskrift.no

Liten kake guide med våre beste sjokoladekaker

Oppdatert: 01.11.2013 Publisert: 12.10.2009 Tema: Sjokoladekaker Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen, Astrid Hals, melk.no




Jeg lagde sjokoladekake her om dagen etter lang tids fravær fra bakekunstene mine, og det ble en stor suksess. Og derfor har jeg samlet de beste oppskriftene her i en liten oversikt for dere søtmonser der ute. De fleste kaker i form er så enkle å lage at de fleste kan prøve seg, og resultatet blir nesten alltid bra.
Det er bare å ha alle ingredienser, en kjøkkenmaskin og kakeformer tilgjengelig, samt 15-20 minutter + steking, og suksessen er sikret på kaffebordet etterpå.

Generell fremgangsmåte ved baking når en har en stor kjøkkenmaskin:

Denne kan følges på nesten alle kaker.
Ha egg og sukker i bakebollen. Piskes til det er luftig. Smelt smør og bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Det tørre helles i bakebollen vekselvis med smør/væske mens den går rundt. Kjør til jevn røre. Rister en melet gjennom en sikt først så slipper man slike melklumper i den ferdige deigen.
Helles i en form kledd med bakepapir, det er mye enklere. Stekes til oppgitt varme og tid midt i ovnen. Jeg bruker en strikkepinne som jeg stikker i kaken når den nærmere seg ferdig. Det skal ikke være deig på den når den dras opp igjen.

Først de som passer i langpanne:

Saftig sjokoladekake

Gir ca 20-24 stykker

4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl Oboy pulver
7 dl kefir melk
2 ts natron
350 g smør

Glasur
5 ss margarin
4 ss kokt kaffe
Ca 5 dl melis
Ca 1 ss vaniljesukker
Ca 1 ss kakao

Lag eggedosis, smelt smøret, bland sammen det tørre og ha kefir ved siden av. Bland alt litt etter litt i en bolle, og hell over i langpanne, evt. I to figurformer. Stekes på 190°C i ca. 30 min i langpanne, en del lenger i figurform.
Bruk en bakepinne med jevne mellomrom etter 30 min i ovnen, evt. Følg med, og ta kaken ut når du ser den løsner fra formen.
PS: I vår stekeovn måtte den stå 45 min. Men husk at denne kaken skal være litt fuktig inni.

Glasur.
1 Smelt smøret og bland det med den ferdigkokte kaffen
2 Sikt sammen det tørre og bland det med smøret og kaffen.
3 Rør sammen og smør det over kaken.

Sjokoladekake i langpanne

Gir ca 20-24 stykker

4 stk egg
6 dl sukker
300 gr margarin.
Ca 4 ss kakao
5 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
9 dl hvetemel
3 dl melk

Glasur
5 ss margarin
4 ss kokt kaffe
Ca 5 dl melis
Ca 1 ss vaniljesukker
Ca 1 ss kakao

Langpanne, ca. 35.40 cm 180 ° C i 20-30 minutter
Er langpanna 50.60 cm, må det lages tredobbel porsjon

1 Sett på ovnen og smør og strø en langpanne.
2 Pisk eggedosis av egg og sukkei (5 minutter).
3 Smelt margarin og bland i melken,
4 Bland kakao, vaniljesukker og bakepulver oppi melet og sikt dette i eggedosisen vekselvis med smør- og melkeblandingen
5 Fyll røra i langpanna og stek på nederste rille.

Glasur.
1 Smelt smøret og bland det med den ferdigkokte kaffen
2 Sikt sammen det tørre og bland det med smøret og kaffen.
3 Rør sammen og smør det over kaken.

Barnas sjokoladekake

6 egg
9 dl sukker
13 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
6 ss kakao
5 dl melk
450 g smeltet smør/margarin

Glasur:
100 g smør
300 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss kaffe

Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Tilsett alt det tørre og smeltet smør/melk vekselvis.
Kle den store langpannen med bakepapir og hell kakerøren i. Fordeles i et jevnt lag. Sett kaken inn ved 200 C varm stekeovn. Steketiden er ca 30 minutter.
Smelt smør til glasuren og rør inn de øvrige ingrediensene. Rør til glasuren er jevn og blank.
Du kan servere kaken f.eks. servere kaken skåret i firkanter med glasur. Eller du kan lage et papirmønster av en lastebil eller annet. Legg i såfall papirmønsteret på den kalde kaken og skjær ut. Smør glasuren på den hele figuren og på det som er igjen av kaken. Del resten opp i firkanter. På disse kan du skrive gratulasjoner eller gjestenes navn.
Du kan i tillegg bruke store, tynne kjeks som hjul og pynte bilen med hvit glasur (konturer). Lasten på planet kan du f.eks. dandere i form av kakestrøssel eller non stop drops.

Saftig langpanne sjokoladekake

Gir ca 20-24 stykker

Bunn:
1 Liter Hvetemel
1 Liter Sukker
3 Ss Bakekakao
2 Ts Natron
1 Ts Bakepulver
1 Ts Vniljesukker
1 Ts Kanel
1 Liter Skummet kulturmelk

Glasur:
100 g Kokesjokolade
2 ss Sterk kald kaffe
100 g Smør/margarin
75 g Melis
1 Egg

Bunn:
Bland alt det tørre. Tilsett deretter kulturmelken og bland alt sammen godt.
Hell røren i en langpanne (smørt/bakepapir).
Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 min.
Avkjøl i formen på rist.

Glasur:
Brekk opp sjokoladen og smelt den på svak varme med kaffen.
Avkjøl. Pisk smør og melis hvitt. Pisk deretter inn egget, før den smeltede sjokoladen røres inn. Smør utover kaken med slikkepott eller lignende.

Og så noen andre sjokoladekaker i andre former.

´Mislykket´ sjokoladekake

4 egg
2 dl sukker
200 g kokesjokolade
200 g smør
2 1/2 dl mel
1 ts bakepulver

Sjokoladeglasur:
100 g kokesjokolade
2 ss appelsinjus

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokolade og smør sammen, og rør det inn i eggedosisen vekselvis med sammensiktet mel og bakepulver. Stek i smurt og melstrødd form, 22-24 cm i diameter, ved 225 °C i 20 minutter. Kaken skal ha en bløt kjerne. Pynt med en plate kokesjokolade som er smeltet i 2 ss appelsinjus. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk.

Fransk sjokoladekake

250 g kokesjokolade
250 g smør
4 egg (2 dl eggmasse)
200 g melis
125 g hvetemel

Brekk sjokoladen i små biter og ha dem i en kjele med smør. Smelt sjokolade og smør ved svak varme. Ikke rør det sammen før sjokoladen er helt myk. Visp egg og melis sammen og hell i sjokolade- og smørblandingen under omrøring. Vend til slutt inn melet. Hell røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter til den har hevet seg langs kanten, men fortsatt er bløt i midten. Avkjøl kaken i formen. Kaken skal ha en saftig, kremaktig kjerne.

Pynt gjerne kaken med melisdryss og server med pisket krem til.

Djevelens sjokoladekake

50 g mørk sjokolade, finhakket
65 g kakao
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
150 g mykt smør
425 g sukker
korn av 1 vaniljestang
3 egg
2 dl lettrømme
1 ts balsamico-eddik
2 1/2 dl kokende vann
smør og mel til formene

Fyll:
7 dl kremfløte
675 g mørk sjokolade, finhakket
korn av 1 vaniljestang

Tilbehør:
bjørnebærsaus

Bekle to runde former á 24 cm med bakepapir i bunnen. Papiret holdes fast ved hjelp av ringen. Pensle papiret og kantene godt med smeltet smør og dryss med mel.
Smelt sjokoladen over vannbad. Bland og sikt kakao, mel, bakepulver og salt.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn bløtt og luftig med en håndmikser, i alt ca 5 minutter. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt imellom. Tilsett melblandingen, litt og gangen, og rør blandingen godt sammen. Tilsett balsamico og arbeid inn det kokende vannet i kremen - ganske forsiktig og litt om gangen.
Fordel deigen i de to formene og stek bunnene i ovnen ved 190 C til de er gjennombakt, ca 25 minutter.
Avkjøl bunnene før de løsnes fra formene.

Til fyllet kokes fløten opp og helles over den hakkede sjokoladen og vaniljekornene. Avkjøl i kjøleskap og rør jevnlig i kremen så den ikke setter seg fast rundt kanten.

Del hver bunn i to og fordel 3/4 av kremen mellom lagene. Overtrekk kaken med resten av kremen. Pynt med litt syltet appelsinskall (se egen oppskrift).
Server kaken i stykker på litt bjørnebærsaus og dryss med revet sjokolade eller flormelis.

Sjokolade-banan kake

100 g kokesjokolade
50 g smør
2,5 dl hvetemel
2 dl sukker
1 stor moden banan
1,5 dl vann
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt

Glasur:
150 kokesjokolade
3 ss vann
1 ss smør
1 dl melis
1/2 ts vaniljesukker

Smelt sjokoladen og smøret. Rør inn det andre.
Bruk en form ca 24cm i diameter Stek ved 180 grader til den er ferdig, ca 20-30 minutter. Bruk bakepinne. Når den er kald glaseres den.

Glasur:
Smelt sjokolade og smør. Rør det andre inn.

Saftig sjokoladekake

ca 12-16 stykker

100 g meierismør
180 g sukker
2 stk. store egg
180 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakaopulver
1 dl melk

glasur:
75 g meierismør
ca. 175 g melis
½ stk. kokesjokolade
1 ts vaniljesukker

Rør romtemperert smør og sukker og porøst. Tilsett ett egg om gangen og rør godt. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver og rør melblandingen i røren vekselvis med melken. Hell røren i smurt form og stek kaken. Avkjøl.

Smelt smøret til glasuren. Tilsett sjokoladebiter og la dem smelte i det varme smøret. Rør i melis til glasuren er passe tykk. Smak den til med vaniljesukker. Dekk hele kaken med sjokoladeglasuren. Lag eventuelt mønster i den halvstivnede glasuren med en gaffel.

Kakeform, 22 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner). I stekeovnen: 175 grader, ca. 45 minutter.

Sjokoladerullekake med banankrem

RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl (90 g) sukker
1 dl (60 g) hvetemel
1/1 ts bakepulver
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker

BANANKREMFYLL:
2 dl kremfløte
1 banan, moset

1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1728


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!