Gå til forsiden av matoppskrift.no

Mange gode oppskrifter med kyllinglår

Oppdatert: 05.11.2014 Publisert: 07.10.2007 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: Astrid Hals Kilder: matprat.no




Mange foretrekker kyllinglår fremfor kyllingfilet fordi lårene inneholder mer fett, og dermed har en kraftigere smak. Kyllinglår finnes både som naturelle i frysedisken eller ferdig grillet i ferskvaredisken. Anvendelsesmulighetene er mange, og lårene kan serveres både til hverdag og fest. Bare se på alle de gode oppskriftene under!

Kylling tandoori

4 porsjoner

8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

10 stk. hel nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 stk. hel kardemomme
2 stk. løk
4 båt hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
2 ts pepper
1 ½ ts gurkemeie
3 ½ dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:

4 stk. tomat i små terninger
½ stk. finhakket slangeagurk
½ stk. finhakket løk
2 ts finhakket frisk koriander
saften fra 1 stk. lime
½ ts sukker
litt salt

Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

Kyllinglår i kokosmelk med karri

4 porsjoner

6 stk. grillet kyllinglår
8 stk. mandelpotet i tynne skiver
2 stk. rødløk i skiver
3 stk. hakket vårløk
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede, hermetiske tomater
½ dl soyasaus
ca. 3 ts grønn karripasta
ca. 3 ts sukker
ca. 3 ss peanøtter

Sett stekeovnen på 200 °C.

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt. Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter.

Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over. Stek videre i ca 10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre. Pynt med frisk koriander, om du har.

Nanbrød smaker godt ved siden av.

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

2 porsjoner

4 stk. gulrot
½ stk. kålrot
evt. 1 stk. persillerot
½ stk. knollselleri (sellerirot)
1 stk. grønn chili
4 stk. grillet kyllinglår
2 ss smør
2 ½ dl appelsinjuice
½ dl vann
½ dl soyasaus salt og kvernet pepper
ca. ¼ potte frisk timian eller kruspersille

Sett stekeovnen på 225 °C.

Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt smør. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.

Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.

Tips:

Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.

Kyllinglår på varme grønnsaker

2 porsjoner

3 stk. grillet kyllinglår
1 stk. løk
¾ stk. grønn squash
1 stk. rød paprika
2 stk. tomat
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket kruspersille

Skjær løk i ringer, squash i skiver og paprika i strimler. Skjær tomatene i båter.

Fres først løken i smør til den er blank, ha i squash, paprika og tomatbåtene. La alt småsteke til det er mørt. Dryss på litt salt, pepper og persille.
Varm kyllinglårene i ovn eller grill dem og server dem på varme grønnsaker.

Italiensk kyllinggryte

3 porsjoner

6 stk. kyllinglår naturell
1 stk. løk
2 båt hvitløk
1 dl tørr hvitvin , evt. litt presset sitron
2 boks hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
50 g hermetisk kalkunskinke , evt. annen skinke
100 g frisk sjampinjong
10 stk. sorte oliven
3 ss parmesan eller annen ost

Del over kyllinglårene ved leddet og brun dem i en stekepanne.
Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt.

Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper og evt. oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt.

Server kyllinggryten med pasta eller på norsk manér med kokte poteter. Litt revet ost over er uansett godt.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1193

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Kyllinglår med urter.
Kyllinglår med urter...
Prøv også Grillet kylling med Waldorfsalat.
Grillet kylling med...
Prøv også Szechuan kylling.
Szechuan kylling...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!