Gå til forsiden av matoppskrift.no

Margarita- en legende i cocktailens verden

Oppdatert: 03.11.2003 Publisert: 03.11.2003 Tema: Tequila Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




De fleste har vel hørt om Margarita, men ikke så mange vet at det er en drink med mange historier bak. Det er mange som hevder at de vet opprinnelsen til drinken, men sannheten er vel at man idag ikke er sikker på dette.

Noen av historiene er som følger:

Den mest kjente kommer fra 1948:
En kjent Dallas dame ved navn Margarita Sames holdt ett stort juleselskap ved svømmebassenget på feriestedet sitt i Acapulco, Mexico. Hun hadde en lek hvor hun gikk bak bardisken og mikset drinker uten oppskrift og lot gjestene gi kommentarer og poeng.
Denne kvelden mikset hun Tequila med Cointreau og lime juice. Denne ble en stor suksess blant gjestene og dermed ble denne drinken snart en innertier blant enkelte grupper og den kom snart til Hollywood.

En annen kommer fra 1938 da en show artist ved navn Marjorie King (som ikke tålte noe annet enn tequila), besøkte Rancho Del Gloria Bar i Rosarita Beach i Mexico. Da spurte hun en av bartenderene om å mikse en cocktail til henne med tequila. Bartenderen ved navn Danny Herrera helte Tequila over is og hadde så i sitron og Triple Sec. Han tok å oversatte Marjorie's navn til Spansk og endte opp med Margarita.

Den tredje kjente historien kommer fra Juarez, Mexico i en bar som heter Tommy's Place. I 1942 var det en bartender ved navn Pancho Morales på jobb og en dame kom inn og bestilte en Magnolia. Morales konne ikke huske denne helt men mente at den inneholdt cointreau. Han mikset da med tequila og og juice, og kalte opp drinken etter blomsten tusenfryd som er daisy på engelsk. Og gjett hva det er på spansk!

Men hva består så en Margarita av?
Det er med årene blitt mange versjoner av denne drinken men den originale er:

6 cl. Tequila
6 cl. Lime Juice
3 cl. Triple Sec, Grand Marnier eller Cointreau(skal være en appelsinbasert likør)
Salt
Pyntes med Lime skive

Kanten på glasset rimmes med lime og salt. Rist så tequila, limejuice og likør i en shaker med is. Dette siles ned i ett cocktail glass og pyntes med en lime skive.

Jeg besøkte Thomas på Bakgården Bar for å få en smak på den oppskriften de bruker der.

Drinken ble servert uten is og følgende ble shaket med is og silt ned i ett margarita eller cokctail glass.

3,5 cl Jose Cuervo Especial Tequila Denne er brun
1,5 cl Cointreau
1 cl Limejuice
1 dash med eggehvite
Eggehvite er kun for å få den fluffy konsistensen på toppen av drinken. Som dere ser på bildet skummer drinken litt. Eggehvite setter ikke smak.
Glasset rimmes med salt før drinken shakes og siles ned i glasset.

Margarita er idag blitt en av de mest kjente og populære drikker og det er godt gjort med en såpass enkel basis. Selv om det med årene er kommet til mange forskjellige versjoner av drinken.
Margaritas kan serveres "Straight Up" som er shaket med is og silt ned i avkjølt martini eller margarita glass.
Som "On The Rocks" som shakes med is og siles ned over is i ett martini eller margarita glass.
Eller som "Frozen" hvor det kjøres i mikser med is og da blir litt slush aktig. Helles i glass og pyntes med lime skive.

En saltkant skal være på glasset, men selvfølgelig er det fritt valg.

For flere versjoner av drinken, søk etter margarita i søkeboksen til venstre.






Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:60


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!