Gå til forsiden av matoppskrift.no

Marinering er høstens melodi på Matforsk!

Oppdatert: 28.08.2004 Publisert: 28.08.2004 Tema: Marinade Forfatter: Fotograf: Kjell Merok




Matforsk har nylig opprettet en tverrfaglig gruppe innen satsingsområdet marinering. Her kombineres kunnskap og kompetanse om råvarer, mikrobiologi, kjøtteknologi, helse, sensorikk og emballering. Gruppen bistår gjerne med faglige råd og praktisk hjelp. 9. september inviterer teamet til egen fagdag.

– Marinering er mye mer enn bare å lage god smak. Det løser bransjeutfordringer samtidig som det er trendy, sier Stine Alm Hersleth, som koordinerer marineringsteamet på Matforsk.

Egen fagdag
Den 9. september arrangeres det en fagdag med marinering som tema på Matforsk. Hovedfokus er hvordan marinering fører til økt verdi både for industri, butikk, leverandører og forbruker.

”Marinadenes Mekka”
– Fagdagen er et bransjetreff for dem som jobber med kjøtt. Det blir mulighet for idé- og erfaringsutveksling på marineringstorget, der man også kan snakke med leverandører av ingredienser til marinader.Til lunch lar vi oss inspirere av Kjøttbransjens Elitelag, sier Herslet, som kan love mye spennende mat fra Marinadenes Mekka.

Mer enn grillmat!
Ved å sette fokus på fordelene ved marinering ønsker Hersleth å oppfordre bransjen til å tenke marinering også utenom grillsesongen. Matforsk har gjort en kartlegging av forbrukernes forhold til marinering, som skal presenteres.
– Temadagen er et godt utgangspunkt for produktutvikling, med tanke på å skape et større marked for marinerte produkter, foreslår Hersleth.

Kryddermarinade

Porsjoner: 4
½ dl konjakk
1 ss olje
1 båt hvitløk
1 ts tørket rosmarin
½ ts tørket timian
¼ ts tørket basilikum
½ stk. presset sitron

Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene

Rødvinsmarinade

Porsjoner: 4
4 ss rødvin
2 ss olje
1 båt hvitløk
1 ss tørket rosmarin
2 stk. laurbærblad
3 stk. knuste grønne pepperkorn

Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en plastpose og legg i kjøttet.
2. La kjøttet trekke i marinaden minst 1 time. Vend på posen av og til.
3. Ta kjøttet ut av posen, tørk det litt med et kjøkkenpapir og grill etter oppskrift.
Egner seg til biff, lamme- eller svinekjøtt.

Hvitløksmarinade

Porsjoner: 4
4 ss olje
2 ss sitronsaft
2 båt finhakket hvitløk
3 stk. knuste grønne pepperkorn
1 ts frisk rosmarin
1 stk. stilk persille
½ ts tørket timian

Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene. Passer godt som marinade til lammekjøtt.

Marinade til storfekjøtt

Porsjoner: 4
4 ss olje
1 ts chiliolje
½ stk. løk i ringer
1 ss finhakket frisk oregano
½ ts grov peppermiks

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene.
Marinaden kan brukes til marinering av alle typer storfekjøtt.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:347


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!