Gå til forsiden av matoppskrift.no

Marques de Nombrevilla 2003

Oppdatertdato: 15.12.2004 Publisert først: 15.12.2004 Tema: Hvitvin Forfatter:


Dette er første vinen ut fra Calatayud i Spania. Sett med norske øyne, er dette en spennende vin fra et nokså ukjent område.
Det er ikke så mange viner som er basert på 100% Grenacha. Druen gir vinen en særegen lys farge og en krydret smak. Vinen passer derfor godt til lette kjøttretter. Prøv den til fugl eller til et ostefat.

Delte kritikker

Marques de Nombrevilla har mottatt svært delte kritikker de tre siste årene. Alt fra to til fem. Noen aviser og nettsteder har gitt den begge deler. Full forvirring. Det gjelder med andre ord å bevege tunga rett i munn når du prøver den. Selv ligger vi på femmersiden når det gjelder terningkast og stiller oss litt undrende til noen harde dommer. Vi anbefaler deg å ta sjansen. Dette er såpass spesiell vin, at det blir spennende uansett.

Ambisiøs vin

Catalayud har lenge vært sett på som en leverandør av bordvin med utrangerte produksjonsmetoder, men er nå i ferd med å få et renommé som en fremadstormende region med ambisjoner. Regionen ligger i Zaragoza i innlandet litt syd for vinregionen Navarra.
Produsenten bak vinen er Bodegas San Alejandro i Calatayud. Selskapet eies av om lag 500 medlemmer som til sammen har vinstokker på omlag 1400 hektar. Ifølge den norske importøren Eurowine er dette Calatayuds beste og mest moderne kooperativ og en leder i utviklingen av regionen.

Smak og behag

Navn: Marqués de Nombrevilla 2003 (DO)
Karakteristikk: Vinen er lyserød og duften er av krydder, røde bær og friske frukter. Smaken er preget av Grenachedruen med smak av krydder. Vinen er nokså tørr med en behagelig ettersmak.
Best til: Vinen kan drikkes alene, men passer godt til de fleste kjøtteretter så lenge de ikke er altfor kraftige. Kan med fordel drikkes til lyst kjøtt.
Druer: 100% Grenacha
Land/distrikt: Spania/Calatayud
Produsent: Bodegas San Alejandro
Importør: Eurowine
Alkoholstyrke: 14,5%

Syre: 4,61 g/l
Sukker: 0,7g/l
Pris: (bib) 314,90 kr (finnes også på 75cl flaske)
Pol nr.: Basis 34201

Om druen Grenacha

Grenache er en søte druevariant og den nest mest plantede druesorten i verden. I Spania kalles den Grenacha. Druen er også populær i Frankrike og er hovedråstoff i bla. Vinene fra Chateauneuf-du-Pape og i Tavel og Lirac som er to av de mest kjente franske rosévinene.
Viner av Grenache blir fruktige og fyldige med en krydret smak. Viner av Grenache er ofte lyse i fargen og blandes ofte med andre typer druer. Grenache tåler mye varme, men ikke fullt så mye regn. Vekstforholdene er derfor svært så gode i Spania. Druen dyrkes også i California der den stort sett brukes som blandingsdrue i rosévin.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:474

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.