Gå til forsiden av matoppskrift.no

Masi Modello delle Venezie Rosso 2006 BiB

Oppdatertdato: 21.11.2007 Publisert først: 21.11.2007 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Stenberg & Blom


Masi på boks

Vin på papp er så populært i Norge at også mer anerkjente produsenter har latt seg friste. For første gang ser vi vin fra italienske Masi på trelitersdunk. Det betyr at det er penger å spare.

Innholdet er det samme som på flaskevarianten av Modello delle Venezie Rosso, men prisen for fire flasker ville vært 40 kroner høyere. Det er det utvilsomt mange vindrikkere som vet å sette pris på.
Masi har etablert seg som en kvalitetsbevisst og innovativ produsent, og svært mange nordmenn har et forhold til nettopp denne produsenten. Siden Masi dukket opp på Vinmonopolet for snart 20 år siden, har de etablert seg som en av de ledende leverandørene til det norske folket.

I 2006 drakk vi hele 600 000 liter vin fra Masi, og hittil i år har det vært en vekst på 10 %. Nå lanseres også pappvarianten, som utvilsomt vil bidra til enda mer vekst. Importøren melder allerede om stor etterspørsel.
Selv om det en liten bragd at importøren har klart å overtale Masi til å tappe på papp, er det nok ingen hemmelighet at Masi gjør dette for å selge mer vin. Om lag halvparten av all vin solgt i Norge er nemlig på papp.

Og for ordens skyld: Om du ikke har lyst på tre liter, finnes vinen selvsagt også fortsatt på flaske til 89,90.

Smak og behag:

Navn: Masi Modello delle Venezie Rosso 2006 BiB.
Land/distrikt: Italia/Veneto.
Pris: 319,90 kroner (75 cl).
Polnummer: 45836 (BU). Mange Pol har tatt den inn. På www.vinmonopolet kan du se hvilke.
Druer: 70 % refosco, 15 % raboso veronese og 15 % andre lokale druer.
Alkoholstyrke: 12 %.
Produsent: Masi Agricola.
Vurdering: Rubinrød farge. Fruktig duft med preg av modne, røde bær. Frisk og fruktig vin med innslag av kirsebær og bringebær. Gode, velbalanserte tanniner og behagelig finish.
Passer til: Det meste av italienske pastaretter. Anbefales til pasta, pizza, lyst kjøtt og ost. Også god uten følge av mat.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1229

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.