Gå til forsiden av matoppskrift.no

Masi Passo Doble 2007

Oppdatertdato: 08.01.2009 Publisert først: 08.01.2009 Tema: Rødvin Forfatter:


Fyldig vin for tynn lommebok

Om lommeboken har blitt slankere etter jul, er Masi Passo Doble 2007 en god investering. Denne røde argentineren er blitt 10 kroner billigere etter årsskiftet.

Samtidig som mye vin på Vinmonopolet gått opp i pris på grunn av svak krone og økt alkoholavgift, går Masi Passo Doble ned fra 129, 90 kroner til 119, 90 kroner.

Ifølge en pressemelding fra den norske importøren er årsaken til prisreduksjonen at de kjøper i norske kroner fra Masi og dermed ikke påvirkes av dårlig kronekurs. I tillegg har Masi økt produksjonen av vinene Passo Doble og Passo Blanco de siste årene, og har derfor anledning til å gi importøren en bedre pris på disse.

To steg

Masi, er i første rekke kjent som spesialist på produksjon av typiske viner fra Veneto-regionen i Italia. Da de ønsket å utvide til andre land, falt valget til slutt på tangolandet Argentina, og Tupungatodalen i Mendoza. Her plantet de italienske druer, men satset også på lokal Malbec.

Masi Passo Doble er laget i tråd med den tradisjonelle Masi-filosofien som i Italia har som mål å få mest mulig ut av distriktet ved bruk av lokale druesorter og ved hjelp av en unik produksjonsmetode.

Som med mye av Masis øvrige vin, er den fermentert to ganger, derav navnet Passo Doble. Først gjæres druesaften 16 dager med skallkontakt og deretter 15 dager på bunnfall, tilsatt en del tørkede corvinadruer. Resultatet er en knallgod vin som både er fruktig og fyldig. Vi anbefaler den spesielt til rødt kjøtt, men den kan også nytes alene.

Smak og behag:

Navn: Masi Passo Doble 2007
Land/distrikt: Mendoza/Argentina
Produsent: Masi Agricola
Pris: 119,90 kroner
Polnummer: 41823 (hovedsortiment)
Alkohol: 13,5 %
Druer: 62 % malbec, 30 % corvina, 8 % merlot
Karakteristikk: Dyp blårød farge. Intens aroma av blant annet mørke bær og pepper. God smak med preg av tørket frukt og litt krydder. Tanninene er myke, og elegante, og ettersmaken er lang og fast.
Passer til: Rødt kjøtt, også god uten følge av mat.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1480

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.