Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Mat mot kreft ::

Mat mot kreft

For å sette større fokus på frukt og grønnsakers rolle i å forebygge kreft har Opplysningskontoret for frukt og grønt, Kreftforeningen og Kagge forlag gitt ut boken Mat mot kreft.
- For de som er interessert i helseopplysning med vekt på frukt og grønnsakers betydning i kreftforebygging, er denne boken midt i blinken, skriver seniorforsker Edgar Rivedal fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet og professor Rune Blomhoff fra Institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo i forordet til boken.

Hvert år registreres 24 000 nye krefttilfeller i Norge, og mange tror at kreften rammer blindt og tilfeldig. Men slik er det ikke. - Informasjonen og rådene i denne boken er viktige for alle, både for å forebygge sykdom og for dem som allerede er rammet av sykdom, understreker generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Forfatterne av Mat mot kreft, Dr. Richard Béliveau og Dr. Genis Gingras, er begge fremtredende kreftforskere i Montreal. I boken slår de fast at dårlig kosthold utgjør 30 prosent av risikoen for å utvikle kreft. Samtidig gis leserne enkel og god informasjon om hvilke matvarer som inneholder kreftbekjempende molekyler. Mat mot kreft er oversatt til over 25 språk, og er en internasjonal boksuksess.

En god nyhet om våre vanligste frukt og grønnsaker

- Bokens gode nyhet er at mange av våre vanligste frukter, bær og grønnsaker er fulle av kreftbekjempende molekyler som bidrar til å hindre at man utvikler kreft, forklarer direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt. De fleste av bokens anbefalte matvarer finner man i nærmeste dagligvarebutikk. Brokkoli, blomkål, hodekål og rosenkål. Løk, purre, sjalottløk og hvitløk. Tomater, sitroner, appelsiner, soyabønner, jordbær, blåbær og bringebær. Det bugner av kreftbekjempende molekyler i grønnsaksdisken.

Boken selges i grønnsaksdisken hos Kiwi, Rema, Rimi, Ica, Ultra og Meny. Den er også tilgjengelig hos Haugen bok, og Bokkilden.

Tittel: Mat mot kreft
Pris Bokkilden: kr 112.-
Utgitt: 2008
Forlag: Kagge
Innb.: Innbundet
Språk: Bokmål
Sider: 212 sider
ISBN: 9788248907534
Utgave: 1. utg.
Originaltittel: Les aliments contre le canser
Forord av Edgar Rivedal og Rune Blomhoff

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

AnnonseKlikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:1271

FAKTA/BYLINE
Publisert: 28.02.2008
Oppdatert: 28.02.2008
Tema: Bok
Forfatter:
Fotograf: frukt.no


Meld deg på nyhetsbrev