Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Mat mot kreft ::

Mat mot kreft

For å sette større fokus på frukt og grønnsakers rolle i å forebygge kreft har Opplysningskontoret for frukt og grønt, Kreftforeningen og Kagge forlag gitt ut boken Mat mot kreft.
- For de som er interessert i helseopplysning med vekt på frukt og grønnsakers betydning i kreftforebygging, er denne boken midt i blinken, skriver seniorforsker Edgar Rivedal fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet og professor Rune Blomhoff fra Institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo i forordet til boken.

Hvert år registreres 24 000 nye krefttilfeller i Norge, og mange tror at kreften rammer blindt og tilfeldig. Men slik er det ikke. - Informasjonen og rådene i denne boken er viktige for alle, både for å forebygge sykdom og for dem som allerede er rammet av sykdom, understreker generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Forfatterne av Mat mot kreft, Dr. Richard Béliveau og Dr. Genis Gingras, er begge fremtredende kreftforskere i Montreal. I boken slår de fast at dårlig kosthold utgjør 30 prosent av risikoen for å utvikle kreft. Samtidig gis leserne enkel og god informasjon om hvilke matvarer som inneholder kreftbekjempende molekyler. Mat mot kreft er oversatt til over 25 språk, og er en internasjonal boksuksess.

En god nyhet om våre vanligste frukt og grønnsaker

- Bokens gode nyhet er at mange av våre vanligste frukter, bær og grønnsaker er fulle av kreftbekjempende molekyler som bidrar til å hindre at man utvikler kreft, forklarer direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt. De fleste av bokens anbefalte matvarer finner man i nærmeste dagligvarebutikk. Brokkoli, blomkål, hodekål og rosenkål. Løk, purre, sjalottløk og hvitløk. Tomater, sitroner, appelsiner, soyabønner, jordbær, blåbær og bringebær. Det bugner av kreftbekjempende molekyler i grønnsaksdisken.

Boken selges i grønnsaksdisken hos Kiwi, Rema, Rimi, Ica, Ultra og Meny. Den er også tilgjengelig hos Haugen bok, og Bokkilden.

Tittel: Mat mot kreft
Pris Bokkilden: kr 112.-
Utgitt: 2008
Forlag: Kagge
Innb.: Innbundet
Språk: Bokmål
Sider: 212 sider
ISBN: 9788248907534
Utgave: 1. utg.
Originaltittel: Les aliments contre le canser
Forord av Edgar Rivedal og Rune Blomhoff

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:1271

Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

FAKTA/BYLINE
Publisert: 28.02.2008
Oppdatert: 28.02.2008
Tema: Bok
Forfatter:
Fotograf: frukt.no
Meld deg på nyhetsbrev