Gå til forsiden av matoppskrift.no

Mat på norsk

Oppdatert: 16.06.2005 Publisert: 16.06.2005 Tema: Bok Forfatter:




Her er de gode, tradisjonsrike rettene som er vårt nasjonale felleseie. Her er mat med dialekt, og her er spennende retter der utenlandske impulser har fått slippe til.

Felles for dem er at det er smakfull og sunn mat som alle kan lage. Mest hverdagsmat og noe festmat, i alt over 400 oppskrifter med bilde av nær sagt alle rettene.
Her finner du egne, innledende kapitler om norsk mathverdag og matkultur, samt valg av drikke til maten og hva som regnes som sunn mat. Den taler varmt for lokale mattradisjoner og større tilgang på regionale matvarer.
Boka dekker alt fra brødmat og salater til alle typer middager, desserter, kaker og gjærbakst, og er et skattkammer for alle med interesse for levende, norsk matkultur og god mat.

Fakta om Mat på norsk:

  • Fyldige kapitler om norsk mat og matkultur
  • Oversiktelig kapittel om drikke til maten, med vekt på vin
  • Eget kapittel om sunn mat
  • Over 400 oppskrifter, de fleste med bilder
  • De gode, tradisjonsrike rettene
  • Mat med dialekt
  • Retter med sterke utenlandske impulser
  • Fokus på hverdagsmat, der også matpakka og grøten hører med
  • Masse råvareinformasjon om alle råvaregrupper


Kapitteloversikt

Del 1 Innledning

Mat på norsk
  • 10 Norsk matkultur (Bjarne Håkon Hanssen)
  • 24 Drikke til maten (Runar Døving)
  • 38 Hva er sunn mat? (Thor Richard Teien)
Del 2 Oppskrifter

  • Frokosten
  • 58 Egg
  • 66 Melk
  • 72 Ost
  • 76 Grøt
  • 82 Smått og godt i jern og panne
  • 86 Pizza
  • 90 Grønnsaker, frukt og bær
  • 94 Fisk og skalldyr
  • 112 Hvitt kjøtt
  • 164 Kjøtt
  • 186 Tilbehør
  • 226 Norske festbord
  • 234 De gode dessertene
  • 238 Kaker og søt gjærbakst
  • 254 Gjærbakst
  • 272 Register
Bjarne Håkon Hanssen (redaktør)Opplysningskontorene
Medvirkende forfattere:

Kokk: Odd Ivar Solvold
Ingebjørg Moe (Eksportutvalget for fisk), Heidi Birkrem (Opplysningskontoret for kjøtt), Liv Leira (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt), Anna-Karin Lindstad (TINE kommunikasjon), Britt Kåsin (Opplysningskontoret for frukt og grønt), og Reidar Helgesen (Brødfakta)
Runar Døving, forsker ved Statens institutt for forbruksforskning
Thor Ricard Teien, Vinmonopolet




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:619


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!