Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Matpakketips til skolestart ::

Matpakketips til skolestart

Skoleelever tilbringer opp til åtte timer på skolen hver dag, og trenger minst ett skikkelig måltid i løpet av skoledagen av ernærings-, helse- og trivselsmessige årsaker. Her får du tips til hvordan du kan lage sunne og spennende matpakker.

Å spise til alle faste måltider er en viktig del av et sunt kosthold. Barn og ungdom som hopper over måltider har et dårligere kosthold med høyere innhold av fett og sukker og lavere innhold av de fleste vitaminer og mineraler enn de som har regelmessige måltider.

Matpakketips:

  • Smør matpakken kvelden før, da har du bedre tid og kan lage en matpakke du har lyst på.
  • Bruk mellomleggspapir og en stor matboks hvor du også får plass til grønnsaker eller frukt.
  • Pakk in salatblad, oppskåret agurk, reddik, paprikabiter eller annet hver for seg i plastfolie og legg det på skivene når du skal spise.
  • Bruk tykke skiver grovt brød.
  • Varier med grove rundstykker, knekkebrød, ciabatta eller bagetter.
  • Påleggsforslag: brunost og hvitost (gjerne magre eller halvfete varianter), makrell i tomat, røkt fisk, leverpostei, kaviar, kalverull, kokt skinke, kalkun- og kyllingpålegg. Husk frukt og grønt.
  • Ha alltid med en frukt eller en grønnsak. Ha dette i en egen plastboks, så har du noe å ha avfallet i og du slipper også at frukten/grønnsaken ”moses” i sekken.
  • Skummet melk, ekstra lett lettmelk, lettmelk og vann eller juice er sunn og god drikke til matpakken.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

AnnonseKlikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:905

FAKTA/BYLINE
Publisert: 20.08.2008
Oppdatert: 20.08.2008
Tema: Matpakke
Forfatter:
Fotograf: Sosial- og helsedirektoratet


Meld deg på nyhetsbrev