Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Matsvinn og middagsplanlegger etter ditt kjøleskap

Oppdatertdato: 2017-11-13 Publisert først: 2017-11-12 Publisert: Tema: Hverdagsmat Forfatter: Fotograf: Alexandra Pixabay.com


Kjøleskapsøk
Matsvinn og hva vi kan gjøre med det har vært på agendaen lenge nå. Og jeg har selv skrevet artikler samt formidlet informasjon flere ganger om dette de siste årene.
Men stadig vekk ser jeg produsenter, bloggere og andre som står frem i media med gode ideer og plaprer i vei med hva de skal gjøre, men veldig få gjør noe.
Og den siste jeg så var at en populær blogger la ut om hvordan hun nå kom med en stor nyhet hvor dere lesere kunne velg det dere hadde i kjøleskapet av mat og så få opp forslag til oppskrifter ut fra dette.

Himmel og hav! Dette er vel ikke noe nytt og er en funksjon jeg har hatt i rundt 10 år! Men ingen media har brydd seg om å skrive om den og jeg er ikke frekk nok til å mase på store aviser for at de skal skrive om meg. Men jeg syns det er litt teit at dette liksom skal være en nyhet når noen pene mennesker snakker om det, men ikke har noen bra løsning eller ingen løsning i det hele tatt. Men hva gjør man ikke for litt gratis reklame.

Men nok sutring! Her er de 2 løsningene ++ jeg har som har vært på mine sider i snart 10 år og som lever godt fortsatt. Jeg vet at jeg nok kunne redesigne dem, og det skal bli gjort bedre design for mobiltelefon snart, så bare ha tålmodighet.
Og samtidig får dere oppskriftsforslag som det er satt karakter på av dere og som er utregnet for næringsinnhold og allergener. Om ikke dette er en god løsning så vet ikke jeg!

Først mitt kjøleskapsøk mot matsvinn

Her kan dere tømme kjøleskapet for inntil 20 ingredienser og finne oppskrifter som bruker disse samtidig, men begynn med 2-3. Denne er også tilpasset mobil nå.

Kjøleskapsøk mot matsvinn



Dette søket har og en slem søster som tar for seg rester i barskapet

Drinkesøk med rester du har i barskapet


Og så ett berømt diett/allergisøk

Hvor du kan skrive inn de ingrediensene du ikke tåler, velge type rett og så få opp oppskrifter uten denne ingrediensen, men denne definerer ikke allergener bare direkte ingredienser.

Mitt utvidede diett og allergisøk


I tillegg kan det være lurt å ta en titt på startsiden for søkene hvor du finne mange flere muligheter for spesialsøk og hvor alle resultater har både poeng og næringsverdier. Det fins og egne allergenssøk, prissøk, energisøk, karbosøk osv.

Min søkemaskin


Men lykke til og del gjerne disse tjenestene mine med andre, for meg er det den eneste muligheten snart for å få komme ut blant lesere.
Og som vanlig slenger jeg på ett par restemiddager som er populære. Bon Appetitt!!

PS
Her er hva jeg tidligere har skrevet om matsvinn

Matsvinn og tanker rundt det



Rislapper 1


Prøv også Rislapper 1.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

5 dl rester av risgrøt
3 ss sukker
1 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme
3 egg
Meierismør til steking



Fremgangsmåte

Bland alt godt sammen og stek små lapper i stekepannen. Server rislappene med rømme og bær eller syltetøy. Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Annerledes Pytt i panne.

Annerledes Pytt i panne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.10.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 skiver bacon
5 rå poteter
2 løk
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 rød paprika
kruspersille


Jeg vet ikke helt hva som er så annerledes med denne, men god er den anyway. Egentlig veldig fin for oss når vi fant en halv kilo bacon i fryseren med ubestemmelig innkjøpsdato.
Ellers er dette frokost iflg fruen:)


Fremgangsmåte

Bacon i biter sprøstekes og tas opp fra panna. Potetene skrelles og skjæres i små biter og løken finhakkes før det tas over i stekepanna og stekes mørt. Tilsett ev. litt ekstra stekefett. Smak til med salt og pepper. Ta over de ferdig stekte baconbitene. Dryss over finhakket paprikabiter og klippet kruspersille.

Retten serveres nystekt og tilbehøret kan være en grønn salat og gjærbakst.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 90,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt.

Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper


Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.


Fremgangsmåte

Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Restelapskaus.

Restelapskaus


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.08.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

ca 500 g kjøtt, pølse, kokt skinke eller andre rester
1 kg poteter
500 g gulrot
1 bit kålrot
Bruk og rester av følgende grønnsaker: Løk, hodekål, blomkål, sellerirot, persillerot, erter eller det du har
2 kjøttbuljongterninger
ca 1/2 - 1 liter vann, avhengig av mengde grønnsaker.
Salt og pepper, persille og gressløk.



Fremgangsmåte

Rens og del opp alle grønnsaker og poteter i terninger. Hvis kjøttet ikke er kokt, så deles det opp og kokes mørt i litt vann. Ha alle grønnsaker i en stor gryte med litt vann, krydder, buljong og evt urter. Kok opp og la det små koke til de er møre. ha så i det ferdigkokte kjøttet, pølser, skinke eller det du har. Evt også ferdigkokte rester av grønnsaker. la det varmes opp og smak til med krydder.

Det er lurt å lage en stor porsjon og resten er like god neste dag. Dette kan og fryses ned, men poteter og gulrot blir litt vasne.

Server med flatbrød, godt smør og saft.
Dette er en rett som er fin å bruke når det er rester av grønnsaker i kjøleskapet, og evt kjøttrester. Bestem mengde etter hvor mange man er.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizza enkel med pølser.

Pizza enkel med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.05.2014
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g hvetemel
25 g gjær
litt olivenolje
ca 2,5 dl lunkent vann
salt og litt pepper

Fyll:
2 glass ferdig pizzasaus
400 g pølserester i skiver
2 ts pizzakrydder
Evt noen oliven
4 dl reven ost. Jarlsberg, mozzarella el.


Vi tilsatte litt grønn paprika og noen ananasbiter på denne. Bruk gjerne krydderpølser som oss, blir mer smak


Fremgangsmåte

Posjonspizza:

Bunn: Rør gjær ut i vann, med litt olje, salt og pepper, og tilsett melet.
Eltes godt sammen og heves under ett håndkle.
Deles i fire og kjevles til ca 1 cm tykkelse.

Legg på en smurt plate og fylles med saus og fyll. Strø ost over.

Stek i ca 10 minutter ved 180 grader,

Pynt gjerne med basilikumblader eller ruccula.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3075





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.