Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Mexico sin nasjonaldag 16 sept ::

Mexico sin nasjonaldag 16 sept

Bli med å feire Mexicos sin nasjonaldag med 2 aktuelle drinker med Tequila og Kahlúa.

Mexico feirer sin nasjonaldag 16. september. Bakgrunnen er at Mexico I 1810 ble et fritt og selvstendig land etter å ha vært under Spansk styre i mange år. Mexico har flere nasjonaldager, men uavhengighetsdagen 16. september er den viktigste av dem alle. Frigjøringen markeres blant annet 15. september med store sosiale fester, hvor man kler seg ut i mexicanske kostymer og i fellesskap nyter mexicansk mat og drikke. Ved midnatt 15. september er det tradisjon for at store folkemasser samles utenfor byens rådhus og når borgermesteren kommer ut på balkongen roper han "viva Mexico!" og folkemengden svarer "viva Mexico!".

Kahlúa Diablo

2 cl Kahlúa
2 cl Tequila
1,5 cl frisk limejuice
2 skiver med fersk ingefær
Toppes med Ginger ale

- Bygges i long drink glass

Kahlúa Rita

4 cl Kahlúa
2 cl Tequila
2 cl frisk limejuice

- Shakes i avkjølt cocktail glass

Om Kahlúa

Kahlúa, verdens mestselgende kaffelikør. Kahlúa har sin opprinnelse fra Yucatán regionen i Mexico hvor Montalvo Lara skapte smakskombinasjonen av kaffe og vanilje. Kaffebønnene hentes fra fjellene i Veracruz og klimaet gir kaffebønnene en lett og rund smak med et hint av sjokolade. Først brennes de håndplukkede kaffebønnene, så blandes kaffen forsiktig med en rekke spesielt utvalgte typer rom, for å få frem den unike smaken som Kahlúa har. Kahlúa ble lansert i Mexico i 1936 og selges i dag i over 150 land.
Navnet Kahlúa kommer fra det ”Kahwa” som er det arabiske ordet for kaffe.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

AnnonseKlikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:1402

FAKTA/BYLINE
Publisert: 16.09.2008
Oppdatert: 16.09.2008
Tema: Drinker
Forfatter:


Meld deg på nyhetsbrev