Gå til forsiden av matoppskrift.no

Miopasso 2008

Oppdatert: 04.11.2009 Publisert: 04.11.2009 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




Denne uken prøvde vi 2 forskjellige viner til litt forskjellige oster. Den ene en nyhet på polet fra 7 november Miopasso 2008 og den andre en Duca Del Frassino Valpolicella Superiore 2007 som ble anbefalt av ekspeditøren på polet.
Og her merket vi veldig forskjell på vinene, samt smak og utseende. Valpolicellaen falt helt igjennom i vårt testpanel og er ikke verd å kjøpe inn, iallefall ikke til ost. Kanskje for de som liker saft.

Vi prøvde begge vinene til ett enkelt ostebord med 2 brier, 1 camembert, Port salut, 1 blåmuggost, + 2 kremoster(Philadelphia og Tines)

Om Miopassoen

Denne vinen lanseres for første gang som nyhet på vinmonopolet den 7 november 2009. Det er en vin som er laget på den velkjente ripasso metoden.
Den lanseres i fullsortiment og testutvalg og er en vin som kan passe til de mer tunge kjøttretter vi spiser når det nærmer seg jul. Også viltretter vil gjøre seg bra med denne vinen.

Mørk flott rød farge med en fyldig aroma av røde bær.
En vin som er fyldig og balansert med lang ettersmak. Det virker som det er litt nøttesmak i vinen.
Miopasso er en versjon av den velkjente og tradisjonelle Ripasso metoden. Dette for å få en smaksrik vin. En del av druene er soltørket for å fremheve den myke fruktigheten. Håndplukkede druer, deler av vinen er lagret i 10 mnd på eikefat.
(Ripasso metoden innebærer at vinen tilsettes tørkede druer, slik at en ekstra gjæring inntreffer. Dette skal mykne tanninene og gi en mer balansert vin med mer lukt og smak)

Bruksområder.

Passer som sagt til kraftige kjøttretter, vilt, grillmat, lam og ost. Prøv den til julens svineribbe.

Fakta

Navn: Miopasso 2008
Pris: Kr 109,90 for en helflaske
Varenummer: 1565001
Varetype: Rødvin
Utvalg: Testutvalg
Land/distrikt: Italia, Sicilia
Alkohol 14 % vol
Sukker: 10 g/l
Syre: 5,20 g/
Lagringsgrad: Kan drikkes nå men og lagres opp til 2 år.
Anbefales på det varmeste

Unødvendige fakta

Miopassoen er en nydelig vin med fin glorie(blank kant på toppen). Lett og drikke og passet flott til ost. Vi mener at den passet best til blåmuggost (selbu blå). Den er lite sjur på tunga og henger litt på glasset. Absolutt den som passet oss best og som er rund med nydelig smak.

Om Valpolicellaen

Vin som finnes i hovedsortimentet på polet. En lett og lys vin, som man kan se igjennom. Har markert krydder i både lukten og smak. Smaken er litt tam og saftpreget. Vinen passer nok til lette kjøttretter og til kos for de som liker det enkelt. Men dette var ikke en vin som vi likte.

Bruksområder.

Passer nok til enkle kjøttretter av svin og hvitt kjøtt. Til nød som terrassevin.

Fakta

Navn: Duca Del Frassino Valpolicella Superiore 2007
Pris: Kr 106.- for en helflaske
Varenummer: 15591
Varetype: Rødvin
Utvalg: Grunnsortiment
Land/distrikt: Italia, Veneto
Drue: 70% Corvina, 20% Molinara, 10% Rondinella Alkohol 12,5 % vol
Sukker: 5 g/l
Syre: 5,20 g/
Lagringsgrad: Bør ikke lagres.
Anbefales ikke

Unødvendige fakta

Valpolicellaen har en fantastisk lukt, men er tynn og gjennomsiktig. Dette virket som saft og falt ikke i smak. Vi prøvde den og etter maten til kake, og da passet den bedre, men flasken ble ikke drukket opp og det blir nok undertegnede som må slite med denne utover. Kanskje den passer i gløgg?

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
  • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
  • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
  • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
  • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
  • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
  • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
  • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
  • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
  • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
  • Vi spytter ikke ut vinene
  • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1751


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!