Gå til forsiden av matoppskrift.no

Mye godt man kan lage av egg

Oppdatert: 26.02.2004 Publisert: 26.02.2004 Tema: Egg Forfatter: Fotograf: Alf Børjesson




Man kan lage mye godt av eggene som vi har blåst ut av eggeskallet når vi maler på egg. Husk at 1 dl eggemasse = 2 egg.

Pannepizza
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 2

Ingredienser:
4 stk. egg
4 ss vann
4 ss siktet hvetemel
1 ts salt
ca. 3 ss tomatpuré
1 stk. tomat
2 sk. salami i strimler
1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
ca. 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, vann, mel og salt og hell det i en middels varm stekepanne med litt smeltet smør. La blandingen stivne.
Fordel tomatpuré, tomatskiver, salami (evt. spekepølse), pizzakrydder og revet ost jevnt over eggebunnen. Sett på lokk og la det hele stå til osten har smeltet.

Påskemuffins
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 30

Ingredienser:
200 g smør
300 g sukker
5 stk. egg
300 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjuice

1 ½ ss kakaopulver tilsettes halvparten av muffinsrøra

Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer. Stek ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop eller lignende.

Grunnoppskrift pannekaker
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4 |Oppgi ønsket antall porsjoner: OK

Ingredienser:

4 stk. egg
3 dl siktet hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
½ ts salt
5 dl melk

Fremgangsmåte:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:159


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!