Gå til forsiden av matoppskrift.no

Nå er det enkelt å lage Thai mat hjemme

Oppdatert: 17.02.2012 Publisert: 14.02.2012 Tema: Utland Forfatter: Fotograf: Santa Maria




Etter at det er kommet flere Thai-mat produkter på markedet, trenger en ikke lenger lete rundt etter ukjente råvarer for å få frem den gode og unike Thai-smaken.
Jeg fikk noen favoritter etter mitt opphold i Thailand og nå kan jeg få frem den riktige smaken her hjemme ved å bruke Santa Maria sine produkter til dette. Her er ett knippe oppskrifter som virkelig kan anbefales. Alle er enkle å lage og man trenger ikke besøke asiatiske butikker eller noen av de store supermarkedene for å skaffe råvarene.

Pad Thai med kylling, reker og peanøtter

Dette er en av våre favoritter. Enkel og rask rett. Fin som lunsj.

4 porsjoner

1 pakke Santa Maria Rice Noodles
4 ss Matolje
400 gr Kyllingfilet - strimlet
200 gr Hodekål strimlet
2 stk Egg pisket
2 poser Santa Maria Phad Thai wok sauce
1 dl knustPeanuts
3 dl reker uten skall
2 stk Egg lett vispet
Pynt fersk koriander

Kok risnudlene som vist på pakken.
Wok eller stek kyllingen og hvitkålen i oljen.
Når kyllingen har fått farge reduseres varmen. Tilsett risnudler, reker, peanøtter og egg i stekepannen under omrøring. Rør inn Phad Thai Wok Sauce og la retten bli varm.
Server straks sammen med Sweet chili sauce eller Teriyaki sauce.

Kylling Paneng Gai med smak av rød karri og galanga

En velkjent kyllingrett fra Thailand smaksatt med thailandsk rød karri, galanga og kokosmelk. Server med eggnudler eller jasminris.

2 porsjoner

Olje til steking
300 gr Kyllingfilé
1 pose Santa Maria Paneng Red Curry Spice Mix
400 ml Santa Maria Coconut Milk
70 g Sukkererter

Stek eller wok kyllingen i olje på middels høy varme til den får fin farge. Når kyllingen er nesten ferdig tilsettes sukkererter. Dryss over paneng red curry spice mix og hell på kokosmelken. La det koke i ca. 3 minutter.
Serveres med Egg Noodles eller jasminris.

Stekt ris med grønn karri, hvitløk og paprika

Stekt ris finnes i mange varianter. Disse kan være fra de helt enkle til mer avanserte. Denne retten kalles Hao Pad i Thailand og er en populær klassiker. Det er fullt mulig å forberede denne retten en dag i forveien ved å koke risen og avkjøle den igjen.

4 porsjoner

0,5 dl Matolje
1 stk Gul løk hakket
3 stk Hvitløk - fedd hakket
2 stk Egg lett pisket
4 dl Jasmine ris ukokt eller ca 900 gr kokt ris
0,5 ss Santa Maria Green curry paste
2 ss Santa Maria Fish Sauce
1 stk parika rød strimlet
100 gr Haricotverts
1 stk Tomat hakket
3 ss Sjalottløk hakket
0,5 krukke Fersk koriander

Varm opp wok- eller stekepannen. Fres løk og hvitløk gyllenbrun på middels sterk varme. Skyv løken til den ene siden av pannen, tilsett mer olje ved behov og tilsett piskede egg. Vent noen sekunder til de stivner, lag deretter eggerøre av dem.
Tilsett ris og stek under omrøring til alt er gjennomvarmt.
Tilsett Green Curry Paste, Fish Sauce, rød paprika, grønne bønner, tomat og sjalottløk. Stek raskt under omrøring for å varme alt (ikke for lenge slik at risen blir klabbete).
Topp med hakket koriander og server!

Tom Kha Gai

4 porsjoner

Tar 15-20 min å lage

Smakfull og lett syrlig kyllingsuppe laget av kokosmelk, sjampinjonger og tomat. Smaksatt med sitrongress, lime, galanga og koriander i ekte thailandsk ånd. Hopp over kyllingen for å få et vegetaralternativ. Som en personlig kommentar her. Vi bruker ikke så mye sopp, men istedenfor litt gulrot og paprika.

1 pose Santa Maria Tom Kha Soup Mix
400 ml Santa Maria Coconut Milk
8 dl Vann
800 g Kyllingfilét i terninger
4 stk Tomater i skiver
10 stk Sjampinjonger i skiver

Bland Tom Kha soupmix, kokosmelk og vann i en kasserolle. La det koke opp.
Tilsett kyllingfilet og la det koke til kyllingen er gjennomkokt (ca. 2-3 minutter). Tilsett tomat og sjampinjonger og la suppen koke opp.
Pynt med fersk, hakket koriander før servering.

Kokossuppe med gresskar og reker

Sugen på en herlig thailandsk suppe? Det thailandske navnet på denne retten er Gaeng Liang Fak Tonga, og den passer både som forrett og hovedrett. Et måltid som er lett å lage, moro å servere og godt å spise!

4 porsjoner

1 ss Matolje
300 gr Gresskar skrelt og skåret i 1 cm terninger
400 ml Santa Maria Coconut Milk
1 stk Kyllingbuljong terning
1 ss Santa Maria Fish Sauce
300 gr Reker Skrelte
6 dl Vann
2 ss Santa Maria Yellow Curry Spice Mix
1 krukke Brønnkarse

Fres gresskar i matolje.
Tilsett Yellow Curry, Coconut milk, vann, hønsebuljong og Fishsauce. La det koke i 3-5 minutter. Tilsett reker og fersk brønnkarse rett før servering.

Sursøt kyllingwok med ingefær og blandede grønnsaker

En wok med autentiske smaker som er karakteristiske for det thailandske kjøkkenet. Serveres med nykokt jasminris. Vi spiste my wokretter på turen og variasjoner av denne var mine favoritter

2 porsjoner

250 gr Kyllingfilet
1 ss Matolje
250 gr Wokgrønnsaker
1 pose Santa Maria Sweet & Sour Ginger Wok Sauce

Strimle kyllingfiléten fint og brun den på høy varme i oljen til den får farge. Tilsett grønsakene och wok dem i ca. 2-3 minutter.
Når kjøttet er ferdig tilsettes sausen.
Varm opp under omrøring i noen sekunder.

Thailandsk nudelsalat med svinekjøtt krydret med rød karri

En moderne, kald nudelsalat med mild styrke fra chili og en deilig frisk smak av koriander. Legg opp nudelsalaten på et stort fat og legg den varme svinefileten på toppen.

4 porsjoner

1 pakke Santa Maria Premium Egg Noodles
1,5 dl Santa Maria Sweet Chili Sauce
0,5 dl Santa Maria Thai Soya Sauce
1 krukke Fersk koriander hakket
1 stk Lime - saften
50 gram Brokkoli
1 stk Gulrot strimlet
0,5 stk Rødløk strimlet

Svinefilet
500 gram Svinefilet - renskåren
1 pose Santa Maria Paneng Red Curry Spice Mix

Nudelsalat:
Kok nudlene etter anvisning på pakken og avkjøl dem i kaldt vann. Tilsett Sweet Chili Sauce, Thai Soya, koriander og limejuice. Wok brokkoli, gulrot og rødløk. Bland inn grønnsakene i nudlene.

Svinefilét:
Renskjær svinefilétene, rub (gni inn) med Paneng Red Curry Spice Mix. Drypp over olivenolje, Helstek filéten i en stekepanne eller grill den. Stek svinekjøtt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile i et par minutter før du skjærer det opp.
Serveres med nudelsalaten.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2402


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!