Gå til forsiden av matoppskrift.no

Nå kan vi nyte norske moreller hver dag!

Oppdatert: 26.07.2014 Publisert: 25.07.2014 Tema: Bær Forfatter: Fotograf: melk.no, matprat.no, Inkognito Kilder: frukt.no




Sesongen for norske moreller er igang og vil nok vare i flere uker fremover. Så nå kan man nyte verdens beste moreller hver dag, og de henger slett ikke så altfor høyt, ei heller er de sure, våre norske, kjøttfulle moreller.
Og her er ett par gode forslag til bruk i de nærmeste dagene utenom å selvfølgelig spise de naturell.

Nøttebunn med eggekrem og moreller

1 bunn som gir ca 12 stykker

Bruk moreller som pynt på en god nøttebunn.

Nøttebunn:
150 gr hasselnøtter
150 gr valnøttkjerner
3 dl egg
150 gr sukker

Eggekrem:
4 dl melk
1 stang(stenger) vaniljestang eller litt vaniljesukker
6 stk eggeplomme
0,5 dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)

Pynt:
Moreller

Mal mandler og nøtter. Pisk eggedosis og vend inn nøtteblandingen. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 20-30 minutter. Avkjøl.
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt slik at kremen ”sprekker”. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles den i kaldt vann. Rør av og til.
Fordel eggekrem over nøttebunnen og pynt med moreller.

Næringsinnhold

Pr 100: gr:..................... Pr porsjon:
Kcal:............289,37........3 832,42
Fett:.............20,07..........265,81 gr
Protein:.......8,66............114,69 gr
Karbo:........17,59...........232,96 gr
Fiber:..........1,87............24,77 gr
Mettet fett:..3,23............42,78 gr
Salt:............0,12............1,64 gr

Smoothie med kirsebær og moreller

2 porsjoner

3 dl juice med rødfarge gjerne Mana rød
3 dl fruktyoghurt med kirsebær
3 dl moreller
isbiter

Fjern steiner i morellene.
Hell yoghurt og juice i en blender/foodprosessor.
Tilsett morellkjøttet.
Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.
Server straks i to store glass

Næringsinnhold

Pr 100: gr:......................Pr porsjon:
Kcal:...........70,84...........119,51
Fett::...........1,58..............3,32 gr
Protein:......1,71..............3,91 gr
Karbo:.......12,79...........18,17 gr
Fiber:.........0,28.............0,67 gr
Mettet fett:.0,88.............2,10 gr
Salt:...........0,04.............0,10 gr

Fakta om årets sesong

Det meldes om at avlingen blir bra med totalt anslått 488 tonn. De store pakkeriene i Lærdal, Hardanger Fjordfrukt, Utne og i Telemark er i full gang. Kvaliteten er svært bra.

Fakta om moreller

Moreller er såkalte søtkirsebær. De kan være fra helt lyse røde til mørklilla i fargen, kjøttfulle, store og søte på smak.
Det latinske navnet er Prunus avium og de stammer fra fuglekirsebær som fortsatt vokser vilt i store deler av Europa.

Bruk av moreller

Moreller brukes aller helst slik de er, uten noen form for videre tilberedning. Men det er lekkert å putte moreller opp i glass med sprudlende sommerdrikker, de gir et smakfullt syltetøy og søt, deilig saft, de kan fryses og brukes til både vin og likør. Moreller er videre deilige i bær- og fruktsalater og i kaker, men da må steinen fjernes.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2952


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!