Gå til forsiden av matoppskrift.no

Nirus butter chicken utfordrer fredagstacoen

Oppdatertdato: 22.09.2017 Publisert først: 22.09.2017 Tema: Produktnyheter Forfatter: Fotograf: Nirus Verden Kilder: PRM fra Nirus Verden, masalamagic


Glass med nirus butter chicken paste
18.september ble butter chicken paste lansert som det 15.ende produktet i matserien Nirus Masalamagic. Pasten er som de andre helt uten kunstige tilsetninger eller konserveringsmidler, og gluten- og melkefri. Styrken er medium, men kan tilpasses den enkeltes smak med tilsetning av fløte. Den kan også lages med valgfrie ingredienser istedenfor kylling. Sausen er like god med andre kjøttvarianter, tofu eller grønnsaker.

Denne høsten lanserer Niru nok igjen en fantastisk smak fra det kongelige Moghul-kjøkkenet. Butter chicken, som betyr smør kylling, har sin særegenhet i den magiske balansen mellom krydret, fløyelsaktig tekstur og en liten dæsj sødme. Nyansen i krydderbruken er uhyre viktig, da det lett kan gå galt eller bli for søtt.

- Siden min far var født i Peshawar, er det ekstra gøy å presentere denne smaken. Jeg ønsker å gi forbrukeren muligheten til enkelt å lage ekte indisk på eget kjøkken, men valgfrie ingredienser, forteller Niru Kumra, eier av Masalamagic.

Oppskriften ble til noen tiår tilbake før deling av India i byen Peshawar da en restauranteier satt igjen med for mye tandoori kylling og måtte finne en måte å bruke den på. For å gjøre den ekstra sprø, ble kyllingbitene stekt i smør og deretter surret i denne fløyelsmyke sausen hvilket ga en utsøkt sammensetning. Mot avslutningen ble den toppet med en god klatt smør og fløte; derav navnet butter chicken. Siden retten inneholdt smør i to omganger og fløte, ble den klassifisert som en gourmet fest rett.

- Det var naturlig å lage denne på grunn av ønsker fra norske ganer som vil ha ekte indisk smak og vil utvide matrepertoaret sitt. Med over 8000 mennesker på kokkekurs, tør jeg påstå at nordmenn er klar for mer enn ”liksom-indisk”, sier Niru Kumra.

Butter chicken er en av de mest kjente rettene fra India, og nå har vi endelig en autentisk versjon på det norske markedet. Produktet går inn i ca. 250 butikker, dagligvare aktørene på nett i tillegg til at den har blitt tatt godt i mot i kassene til Adams Matkasse.

- Ikke bare er produktet tatt godt i mot av kunder som har testet produktet, det er så vidt jeg vet, den eneste gluten- og melkefrie butter chicken sausen på markedet. Noe som gjør at alle og enhver kan nyte et ekte indisk festmåltid, sier daglig leder Ayush Kumra.

Nirus butter chicken oppskrift

Nirus butter chicken oppskrift

Her kommer en ny kongelig rett fra Moghul-kjøkkenet. Butter chicken, som betyr smør kylling, har sin særegenhet i den magiske balansen mellom krydret, fløyelsaktig tekstur og en liten dæsj sødme. Nyansen i krydderbruken er uhyre viktig, da det lett kan gå galt eller bli for søtt.

Oppskriften ble til noen tiår tilbake før deling av India i byen Peshawar da en restauranteier satt igjen med for mye tandoori kylling og måtte finne en måte å bruke den på. For å gjøre den ekstra sprø, ble kyllingbitene stekt i smør og deretter surret i denne fløyelsmyke sausen hvilket ga en utsøkt sammensetning. Mot avslutningen ble den toppet med en god klatt smør og fløte; derav navnet butter chicken. Siden retten inneholdt smør i to omganger og fløte, ble den klassifisert som en gourmet fest rett.

50 gram smør
1 kg kyllingfilet
1 glass Nirus butter chicken
3 dl fløte

Fremgangsmåte :
Fres kyllingfilet i smør og stek
Ha i butter chicken paste
Ha i fløte og kok til kjøttet er gjennomkokt.
Strø på frisk koriander og server med basmati ris, nan og raita.










Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3048





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.