Gå til forsiden av matoppskrift.no

Nye bevis bak de helsemessige effektene av fullkorn rugbrød!

Oppdatert: 10.05.2012 Publisert: 23.04.2012 Tema: Brød Forfatter: Fotograf: Haugen gruppen




Ernæringsenheten ved «University of Eastern Finland» har oppdaget nye bevis bak de helsemessige effektene av fullkorn rugbrød. Nye biologiske markører, fytokjemikalier, har blitt funnet fra rug, spesielt det ytre laget være en rik kilde til gunstige forbindelser, sier Dr. Kati Hanhineva.

Resultatene er fra et nordisk samarbeidsprosjekt HELGA (HELGA = Nordic Health - Whole Grain Food). I studien spiste to grupper av frivillige deltakere enten hvete- eller rugbrød. Av de som spiste rugbrød, reduserte menn med høy risiko for hjerte-sykdom, kolesterolnivået. Hos kvinner var ikke effekten like klar. Rug reduserte nivået av betennelsesmarkør CRP i blodet.
I tillegg balanserer rug blodsukker-svingninger og mindre insulin er nødvendig, etter et måltid som inneholder rug, for å balansere blodsukkeret. De gode bakteriene i tarmen vår skaper gunstige forbindelser som kan beskytte mot kreft ved å utnytte ufordøyd rugfiber. Rug er også en rik kilde til mineraler, B-vitaminer, vitamin E og antioksidanter.
Les mer om HELGA prosjektet på http://helgawholegrain.org/index.php

Haugen-Gruppen AS distribuerer flere smakfulle og sunne produkter som er gode kilder til rug. Vi kan for eksempel anbefale følgende produkter:

Mestemacher Pumpernickel

Ekte tysk, mørkt brød. Lang holdbarhet. Obligatorisk til sild. Fremstilt av kun rug, salt og vann. Uten konserveringsmidler. Bakt i 24 timer ved svak varme.

Mestemacher Husmannsbrød

Ekte tysk grovbrød. Lang holdbarhet. Brukes som vanlig brød. Fremstilt av rug, salt og vann. Uten konserveringsmidler. Mestemacher Solsikkebrød Økologisk
Nok en variant av ekte, mørkt tysk grovbrød. Økologisk variant, tilberedt under godkjente forhold.

Ryvita Rug

Knekkebrødet som er bakt uten gjær. Fritt for kunstige tilsetningsstoffer. Laget av 100% sammalt rug.

Finn Crisp Original

Finn Crisp Original er fortsatt bakt på den originale fullkorn rug oppskriften fra 1952. Den deilige surdeigssmaken gjør dette produktet til en favoritt blant Finn Crisp elskere verden over.

Original Rye

Dette orginale runde knekkebrødet er bakt med fullkorn rug som bidrar til den deilig sprø smaken.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2444


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!