Gå til forsiden av matoppskrift.no

Nye muligheter med kyllingkjøttdeig

Oppdatert: 17.03.2009 Publisert: 17.03.2009 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: Astrid Hals, Synøve Dreyer




Selv om kylling regnes som hvitt kjøtt, blir rettene du lager absolutt fargerike. Fordi kyllingkjøttdeig kan brukes på akkurat samme måte som den tradisjonelle kjøttdeigen kan du lage såvel tradisjonelle norske retter som kjøttkaker med brun saus, eller la deg inspirere fra andre land i den store verden, som for eksempel en gulasj fra Ungarn.

Bare se på Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtts fristende forslag til hva du kan lage av den forholdsvis nye kyllingkjøttdeigen:

Gulasj med kyllingkjøttdeig

4 porsjoner

60 g linser
400 g kyllingkjøttdeig
2 løk i biter
1 rød paprika
1 båt hvitløk
2 ts paprikapulver
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 l hønsebuljong (utblandet)
½ purre
1 ts tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper

Kok linser etter anvisning på pakken. Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store terninger, og paprikaen i strimler. Skjær poteter og løk i terninger og purre i ringer.

Fres løken i en kjele, og ha i kjøtt, presset hvitløk og paprikapulver. Stek i et par minutter. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen koke noen minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder. Server med godt brød.

Kyllingkarbonade med rösti

3 porsjoner

3Kyllingkarbonade: 400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper


Rösti:
500 g grovrevet potet
1 løk
salt og kvernet pepper

tomat, salat, agurk og revet ost

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian. Form til fire karbonader. Stek dem 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.

Riv potetene, og bland med finhakket løk og salt og pepper. Stek små potetlapper noen minutter på hver side i en stekepanne.

Server kyllingkarbonadene med rösti, salat, agurk og tomat. Dryss eventuelt litt ost på toppen.

Paprika fylt med kyllingkjøttdeig

4 porsjoner

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. Hakket løk
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ts chilipulver
½ ts pepper
2 ss hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
2 dl fetaost
2 dl kremfløte eller matfløte
1 ss soyasaus
4 stk. Rød paprika eller ulike farger

Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene.
Fres løk og kjøttdeig i panne med litt olje. Dryss over krydder.
Legg paprikaene i en stor ildfast form og fyll dem med stekt kjøttdeig og fetaost Hell litt fløte tilsatt soyasaus over hver av dem, og dryss revet ost på toppen. Sett formen i ovnen ved 200 °C, og stek i ca. 20 minutter. Server med pasta eller brød.

Fylt gratinert squash

4 porsjoner

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss olje
1 stk. Finhakket løk
4 stk. Grønn squash
100 g frisk sjampinjong i små terninger
½ stk. Finhakket rød paprika
ca. 2 ss tomatpuré
1 ss finhakket frisk timian
salt og kvernet pepper
100 g revet hvitost eller gratineringsost

Varm olje i en stekepanne og fres kyllingkjøttdeig sammen med løk og hvitløk.
Del squash på langs og grav ut kjernene og noe av kjøttet med en skje. Finhakk squashkjøttet og stek det sammen med kjøttdeigen. Tilsett sjampinjong, paprika, tomatpuré rørt ut i vann og timian. La det hele småkoke til det tykner, og smak til med salt og pepper.
Fyll kjøttdeigblandingen i de uthulte squashene og dryss revet ost på toppen. Plasser squashene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter til osten begynner å bli gyllen og squashen er myk.
Server gjerne med salat og ferskt brød.

Kyllingkjøttkaker

3 porsjoner

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. egg
1 ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt muskat
smør til steking

1 pose kjøttkakesaus

Kålstuing:
ca. 600 g hodekål
1 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
½ ts salt
¼ ts malt muskat

Rør kjøttdeigen godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.
Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.
Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Lag hvit saus ved å smelte smøret, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.
Server kyllingkjøttkakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1544


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!