Gå til forsiden av matoppskrift.no

Olsok feires med fingrene

Oppdatert: 27.07.2006 Publisert: 27.07.2006 Tema: Småretter Forfatter: Fotograf: melk.no




Fuglesang, fingermat og ferie. Tre gode ting på en gang. Fingermat er populært hos både store og små, og gjør feste akkurat passe uhøytidelig og avslappet. Faktisk så avslappet at verten også får nyte festen, for her kan rettene lages i god tid på forhånd.

Visste du at:

  • Olsok (fra norrønt ólafsvaka) er festen for Olav den hellige? Dagen feires på hans dødsdag 29. juli.
  • At Olsok også er en merkedag for kornhøsten?

Rekewrap

Porsjoner: 2

2 stk. lompe eller tortillaer
125 g kremost med hvitløk
100 g reker uten skall
1 dl gulrot , grovrevet
1 dl purre , finsnittet
2 stk. avocado , renset i biter

Smør kremost på tortillaene og fordel fyllet over. Brett og server.

Cæsarsalat på glass

Porsjoner: 4

1 stk. romanosalat
1 båt hvitløk
½ dl majones
½ dl crème fraîche
saften av ½ stk. sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 skive grovt brød
12 stk. ansjosfileter
friske krydderurter

Vask salaten og rist vannet godt av.
Bland finhakket hvitløk med majones og crème frâiche. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Vend salaten i dressingen, og fordel den over i høye glass.
Skjær brødet i snipper, og sprøstek dem i litt meierismør. Anrett dem i glasset, og stikk inn ansjosfiletene. Dryss over hakkede urter.

Minipizza

Porsjoner: 2

4 stk. små pitabrød
4 ss tomatpuré
½ stk. rødløk , i tynne ringer
1 stk. grønn squash , i skiver
1 stk. tomat , i skiver
6 stk. soltørkede tomater , i strimler
10 stk. sorte oliven , steinfrie
1 ts tørket oregano eller frisk
1 ts tørket basilikum eller frisk
100 g mozzarella
smak til med salt og pepper
serveres med hvitløksdressing

Smør tomatpurè på brødene. Legg på løkringer, squash, tomater og oliven i sirkel på brødet. Strø på krydder og dryss over med ost. Stek minipizzaene.
Serveres varm med ferdig rømmedressing til.
I stekeovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Tzatziki

Porsjoner: 4

1 stk. slangeagurk
3 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
2 båt hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper

Riv agurken på grovt rivjern og la den ligge i en sil så vannet renner av.
Hell yoghurten i et kaffefilter og la den renne av.

Bland yoghurt og rømme. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Bland i agurken og server tzatzikien med ferskt brød til, eller som tilbehør til grillmat.

Sandwichkake

Porsjoner: 1

1 stk. pitabrød eller annet rundt brød
1 beger snøfrisk med dill eller en annen Snøfriskvariant eller kremost
1 stk. rødløk i ringer
1 stk. avocado i skiver
ca. 200 g røkelaks , kokt skinke eller spekeskinke, i skiver
ca. 150 g brie , camembert eller annen ost

Del brødet i to på langs. Smør Snøfrisk eller kremost på brødbunnen.
Dekk brødet med salatblader, løk i ringer, røkelaks eller skinke, skiver av brie eller annen ost, eventuelt tomatskiver eller slangeagurk, urter og oliven. Legg den andre delen av brødet oppå. Skjær snipper av brødet.

Dette er en svært enkel og delikat måte å servere brød med pålegg på, grei turmat er det også.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:878

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Røykt laks med rødløkskrem på toast.
Røykt laks med rødlø...
Prøv også Spinatwraps.
Spinatwraps...
Prøv også Lefseruller(tapas).
Lefseruller(tapas)...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!