Gå til forsiden av matoppskrift.no

Omelett. enkelt og raskt

Oppdatertdato: 20.08.2017 Publisert først: 09.10.2009 Tema: Nybegynner Forfatter: Fotograf: Lisa Westgaard, Alf Børjesson




Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk og at omelett kan stekes som dessert(uten salt og pepper, men med sukker istedenfor) og da fylles med frukt og bær.

Oppskriften og variasjonene er mange, og det er bare din egen fantasi som setter grenser, men grunnoppskriften er grei å følge, og så kan man utvide etterhvert. Omelett spises med nystekt brød og evt en salat til.


Her er grunnoppskriften

Omelett Grunnlag

2 egg
2 eggeplommer
3 ss vann (evt melk)
1/4 ts salt
Litt pepper
1 ss smør

Denne kan tjene som grunnlag for mange forskjellige tilsetninger.
Bland egg, eggeplommer, vann og krydder i en bolle.
Piskes godt sammen.
Smelt smøret i en ren stekepanne og hell i eggemassen.
La stå ett øyeblikk og øk varmen litt.
Begynn å skrape fra siden inn mot midten med en flat sleiv, ikke bruk metall.
Hold på til omeletten er begynt å sette seg. Dvs den er rimelig fast på oversiden.
Brett den inn mot midten eller rull den i sammen.
Slås over på tallerken og serveres straks.

Denne omeletten kan tilsettes forskjellig fyll alt etter hva man har i kjøleskapet av rester, Prøv med Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet ost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, kokt pasta, nudler og friske urter!osv. Dette hakkes opp eller skjæres i biter/skiver, før det enten blandes i røren før den has i pannen, eller drysses på omeletten like før den er ferdig.

Her er noen variasjoner over omelett

Omelett med løk og pepperfrukt

1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ss finhakket selleriblad
1/2 dl hvitvin
2 flådde tomater
10-12 sorte oliven
8 egg
2 ss melk
salt
pepper
1 ss smør
klippet persille

Rens paprikafruktene for kjerner og hinner. Skjær dem i strimler.

Brun løk og hvitløk lett i olje. Tilsett sellerigrønt, paprika og hvitvin og la grønnsakene surre ved svak varme ca 10 minutter.

Tilsett tomatbåter og oliven og damp grønnsakene noen minutter til.

Visp sammen egg og melk, smak til med salt og pepper og lag vanlig omelett. Rull den sammen når den er fast og gyllen på undersiden, men fremdeles kremaktig oppå.

Skyv grønnsakene litt til side og legg omeletten midt på pannen. Dryss persille over.

Server omeletten nystekt med ristet eller fersk loff.

Omelett med ost og purre

1/2 purre
1 ss margarin
4 egg
4 ss vann
litt salt og pepper
4 ss revet ost

Skyll og snitt purren. Surr purren i margarin i en stekepanne i et minutt. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper med gaffel og hell blandingen over purren. Stek omeletten. Dryss osten over like før omeletten er ferdig. Brett omeletten dobbel, og server med brød og salat.

Omelett med sopp

3 egg
2 ss melk eller kremfløte
150 g sopp i skiver
1 ss persille
30 g smør
salt
pepper

Bruk fine og faste eksemplarer av sopp. Stek dem i litt smør, tilsett persille og ha litt salt på. Avkjøl.
Pisk eggene i en bolle og tilsett soppen, salt og pepper. La stekepannen bli riktig varm, ha smør i pannen og vent til det blir nesten brunt. Tilsett eggeblandingen og rør rundt med en gaffel. Fold omeletten sammen før eggene fester seg altfor mye. En omelett skal være kremaktig inni og litt brun på utstden.
Server brød og salat til.

Omelett med Spekepølse

2 egg
2 ss vann
1/2 ts salt

Fyll
4 skiver spekepølse
1/3 paprika i strimler
2-3 sjampinjonger i skiver
smør/ margarin til steking

Fres grønnsakene i panna og legg til side. Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Stek til omeletten er fast på midten. Fordel fyllet på den ene halvdelen av omeletten og brett den andre halvdelen over.
Serveres sammen med brød.


Og til dere som vil lage ett skikkelig måltid

Bondeomelett

3-4 kokte poteter
150 g falukorv
1 pk bacon
6 egg
4 ss vann
salt etter smak
ca. ¼ purre
½ paprika
litt smør til steking

Skjær poteter, falukorv og bacon i biter. Stek dem lett i pannen. Pisk sammen egg, vann og salt og hell det over innholdet i pannen. Legg på finskåret purre og tomatskiver. La det hele stivne ved svak varme. Server brød til.

For flere oppskrifter søk etter omelett i søk oppskrift feltet til venstre.




Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Arabisk omelett.

Arabisk omelett


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Fyll:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 tomater
1/2 grønn paprika
6-8 oliven
2 ss olje
salt
pepper
2 ts sitronsaft

Omelett:
4 egg
2 ss vann
salt
hvit pepper


En omelett med mye tilbehør.
Vi la eggene i panna sammen med det grønne, litt pga bildet men dette er en litt annen måte å tilberede på.


Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitløken fint. Flå tomatene og hakk dem grovt. Skjær paprika i fine strimler.

Fres grønnsakene møre i olje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bland i oliven. Hold fyllet varmt.

Visp sammen egg og vann. Smak til med salt og pepper.

Stek omelett. Hell fyllet på og brett omeletten sammen når den er gyllen og stiv under og kremaktig oppå.

Server omeletten rykende varm med brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconomelett.

Baconomelett


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser


200 g bacon
3 egg
2 ss melk
2 tomater
salt
pepper
persille



Fremgangsmåte

Baconterningene brunes i margarin. Bland egg, melk, baconterninger, krydder og tomatskiver og stek ved svak vrme i 15 minutter.

Dryss persille over ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 158,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osteomelett i brød.

Osteomelett i brød


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 03.08.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

6 egg
6 ss melk
100 g revet ost, gjerne norvegia eller jarlsberg salt og nykvernet pepper
1–2 ss smør til steking
2 vårløk, finsnittet
2–4 skiver pølse, gjerne pastrami eller kryddersalami


Denne blir en stor omelett som deles i 2 før servering. Gjerne ha i litt ekstra pølser eller for eksempel skinke. Vi brukte loff, men bruk det brødet du har. Toastes først.


Fremgangsmåte

Pisk egg og melk med halvdelen av osten, litt salt og friskkvernet pepper.

Varm smøret i en liten panne, hell eggeblandingen over og stek omeletten ved svak varme. Løft i blandingen med en gaffel. Når den er gyllen og sammenhengende, drysses den snittede vårløken og resten av osten over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetomelett (Tortilla de patata).

Potetomelett (Tortilla de patata)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

3 store rå poteter
1 stor løk
2 ss olje
1 ts salt
1/2 ts pepper
4 egg


Denne er enkel og rask på en hverdag. Vegetar. Her kan en og bruke kokte poteter, gjerne rester.


Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Spyl terningene i kaldt vann og tørk dem. Hakk løken.

Varm olje og fres poteter og løk til det er gyllent. Dryss på salt og pepper.

Visp eggene sammen. Hell eggemassen over løk og poteter. Stek omeletten ved middels varme og rør forsiktig opp fra bunnen av og til. Snu omeletten på et lokk når den er brun over og stivnet oppå. Stek den et par minutter på den andre siden.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett med ost.

Omelett med ost


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk egg
2 ss melk
¼ ts salt
1 dl revet hvitost
smør til steking


Visste du at verdenrekorden på å lage en omelett, er på under ett minutt? Slå den!


Fremgangsmåte

Visp sammen egg, melk og salt. Varm stekepannen til den blir så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Hell i røren. Skyv røren inn mot midten. Omeletten er ferdig på under ett minutt. Fyllet (gulosten) legges på den ene halvdelen, og den andre halvdelen brettes over. Spis omeletten nystekt med godt brød, og gjerne en salat til!

Tips:
Det er ingen grenser for hva du kan fylle en omelett med: Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet gulost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, spekeskinke, kokt pasta eller frisk urter!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett 3.

Omelett 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

2 egg
2 eggeplommer
3 ss vann (evt melk)
1/4 ts salt
Litt pepper
1 ss smør
Evt fyll (Skinke, salamibiter, purre, sopp, grønnsaker osv)



Fremgangsmåte

Denne kan tjene som grunnlag for mange forskjellige tilsetninger.
Bland egg, eggeplommer, vann og krydder i en bolle. Piskes godt sammen.
Smelt smøret i en ren stekepanne og hell i eggemassen. La stå ett øyeblikk og øk varmen litt.
Begynn å skrape fra siden inn mot midten med en flat sleiv. Hold på til omeletten er begynt å sette seg. Dvs den er rimelig fast på oversiden.

Brett den inn mot midten eller rull den i sammen.
Slås over på tallerken og serveres straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 219,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:210



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.