Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Omelett, enkelt og raskt ::

Omelett. enkelt og raskt

Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk og at omelett kan stekes som dessert(uten salt og pepper, men med sukker istedenfor) og da fylles med frukt og bær.

Oppskriften og variasjonene er mange, og det er bare din egen fantasi som setter grenser, men grunnoppskriften er grei å følge, og så kan man utvide etterhvert. Omelett spises med nystekt brød og evt en salat til.


Her er grunnoppskriften

Omelett Grunnlag

2 egg
2 eggeplommer
3 ss vann (evt melk)
1/4 ts salt
Litt pepper
1 ss smør

Denne kan tjene som grunnlag for mange forskjellige tilsetninger.
Bland egg, eggeplommer, vann og krydder i en bolle.
Piskes godt sammen.
Smelt smøret i en ren stekepanne og hell i eggemassen.
La stå ett øyeblikk og øk varmen litt.
Begynn å skrape fra siden inn mot midten med en flat sleiv, ikke bruk metall.
Hold på til omeletten er begynt å sette seg. Dvs den er rimelig fast på oversiden.
Brett den inn mot midten eller rull den i sammen.
Slås over på tallerken og serveres straks.

Denne omeletten kan tilsettes forskjellig fyll alt etter hva man har i kjøleskapet av rester, Prøv med Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet ost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, spekeskinke, kokt pasta, nudler og friske urter!osv. Dette hakkes opp eller skjæres i biter/skiver, før det enten blandes i røren før den has i pannen, eller drysses på omeletten like før den er ferdig.

Her er noen variasjoner over omelett

Omelett med løk og pepperfrukt

1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ss finhakket selleriblad
1/2 dl hvitvin
2 flådde tomater
10-12 sorte oliven
8 egg
2 ss melk
salt
pepper
1 ss smør
klippet persille

Rens paprikafruktene for kjerner og hinner. Skjær dem i strimler.

Brun løk og hvitløk lett i olje. Tilsett sellerigrønt, paprika og hvitvin og la grønnsakene surre ved svak varme ca 10 minutter.

Tilsett tomatbåter og oliven og damp grønnsakene noen minutter til.

Visp sammen egg og melk, smak til med salt og pepper og lag vanlig omelett. Rull den sammen når den er fast og gyllen på undersiden, men fremdeles kremaktig oppå.

Skyv grønnsakene litt til side og legg omeletten midt på pannen. Dryss persille over.

Server omeletten nystekt med ristet eller fersk loff.

Omelett med ost og purre

1/2 purre
1 ss margarin
4 egg
4 ss vann
litt salt og pepper
4 ss revet ost

Skyll og snitt purren. Surr purren i margarin i en stekepanne i et minutt. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper med gaffel og hell blandingen over purren. Stek omeletten. Dryss osten over like før omeletten er ferdig. Brett omeletten dobbel, og server med brød og salat.

Omelett med sopp

3 egg
2 ss melk eller kremfløte
150 g sopp i skiver
1 ss persille
30 g smør
salt
pepper

Bruk fine og faste eksemplarer av sopp. Stek dem i litt smør, tilsett persille og ha litt salt på. Avkjøl.
Pisk eggene i en bolle og tilsett soppen, salt og pepper. La stekepannen bli riktig varm, ha smør i pannen og vent til det blir nesten brunt. Tilsett eggeblandingen og rør rundt med en gaffel. Fold omeletten sammen før eggene fester seg altfor mye. En omelett skal være kremaktig inni og litt brun på utstden.
Server brød og salat til.

Omelett med Spekepølse

2 egg
2 ss vann
1/2 ts salt

Fyll
4 skiver spekepølse
1/3 paprika i strimler
2-3 sjampinjonger i skiver
smør/ margarin til steking

Fres grønnsakene i panna og legg til side. Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Stek til omeletten er fast på midten. Fordel fyllet på den ene halvdelen av omeletten og brett den andre halvdelen over.
Serveres sammen med brød.


Og til dere som vil lage ett skikkelig måltid

Bondeomelett

3-4 kokte poteter
150 g falukorv
1 pk bacon
6 egg
4 ss vann
salt etter smak
ca. ¼ purre
½ paprika
litt smør til steking

Skjær poteter, falukorv og bacon i biter. Stek dem lett i pannen. Pisk sammen egg, vann og salt og hell det over innholdet i pannen. Legg på finskåret purre og tomatskiver. La det hele stivne ved svak varme. Server brød til.

For flere oppskrifter søk etter omelett i søk oppskrift feltet til venstre.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:210

FAKTA/BYLINE
Publisert: 09.10.2009
Oppdatert: 09.05.2014
Tema: Nybegynner
Forfatter:
Fotograf: Lisa Westgaard, Alf Børjesson


Meld deg på nyhetsbrev

Aktuelle oppskrifter