Gå til forsiden av matoppskrift.no

Påskens desserter

Oppdatert: 11.04.2009 Publisert: 11.04.2009 Tema: Dessert Forfatter: Fotograf: Alf Børjesson




Påsken er og gode desserter etter gode middager. Jeg har plukket ut 3 påskedesserter fra mat.no som er fine å bruke i påskeuken.

Påskefromasj


5 egg
1 – 1 1/2 dl sukker
3 dl kremfløte
2 dl konsentrert appelsinjuice
1 ts kanel
1 ts kardemomme
6 plater gelatin

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen.

Press ut vannet av gelatinen, og smelt den i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjuice, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Ha i kanel og kardemomme. Sett fromasjen kjølig i ca. 5 minutter før den fylles over i en serveringsskål. La fromasjen fortsatt stå kjølig et par timer før den serveres. Pynt den med appelsinskiver eller revet appelsinskall.

Hjemmelaget karamellpudding
(6 porsjoner)

2 dl sukker
4 dl melk eller "Vikingmelk"
2 dl kremfløte
4 ss sukker
1 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)
5 egg

Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Bruk grytekluter. Drei formen slik at den blir jevnt glasert.

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang snittet på langs. Avkjøl blandingen noe og rør inn lett vispede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 min. før den settes i ovnen (røren "setter" seg og hindrer luftbobler). Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad (dvs. formen står i langpanne med vann i ovnen). i ca. 1 1/2 time. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av ei vætet skje om overflaten er "fast". I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl i formen til neste dag.

Hvelv karamellpuddingen på et fat med kanter for å beholde karamellsausen. Pynt med krem og blader av sitronmelisse.

Eggedosis til små og store
(4 porsjoner)

5 eggeplommer
1 eggehvite
4 ss sukker

Bland alt i en bolle og pisk til det blir stivt. Fyll eggedosisen i glass og server med skje. Et lite dryss med sjokolademelkpulver på toppen gjør lykke hos de yngste.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:167


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!