Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Påsketapas fra Santa Maria ::

Påsketapas fra Santa Maria

Om en har lyst på en lettvint måte å traktere gjester nå i påska på, og alle er lei av påskeegg og lammelår, kan man jo prøve med litt Tex Mex påsketapas.
Vi har smakt oss gjennom flere av disse produktene og dette var virkelig snadder. Og så er det utrolig lettvint og tar jo ikke mer enn noen få minutter å gjøre istand. Og nettopp det er viktig for mange, også undertegnede.
Dette er nye produkter fra Santa Maria, som jeg selv ikke har smakt dette før. Og her var noen fantastiske nye smaker og kombinasjoner.
Og så brukte jeg ikke mer en maks 5 min på disse små lekkerbiskene. Nå valgte jeg å lage de mest enkle av disse rettene, men det fins mange flere forslag til mer avanserte tapas retter her.

Lykke til og god påske.

Brie og Escabeche

8 stk Santa Maria Tostaditos
8 stk 2-3cm lange skiver med Brie
4 ss Santa Maria Escabeche

1 krm Paprikapulver til dryss.

Ha på Escabeche på Tostaditosen.
Legg deretter på en skive brieost, og dryss over paprikapulver.
Prøv denne gjerne med camenbert eller andre milde muggoster.

Kylling med Mango Mojo

4 stk Santa Maria Quadritos
4 stk Små biter av ferdiggrillet kylling
1,5 ss Santa Maria Mango Mojo

Legg en kyllingbit på Quadritosen.
Topp med Mango Mojo.
Pynt eventuelt med koriander.
Denne smakte nydelig. Kan garantert prøves med skinke, kalkun og feks ribberester om det skulle dukke opp i påsken!

Marinert ost

150 g Velsmakende ost i terninger(Jeg brukte jarlsberg)
1/3 pose Santa Maria Tapas Spice Mix
1,5 ss Olivenolje

Bland sammen ingrediensene og server!
Dette er utrolig godt som snacks og ved siden av forskjellige retter. Prøv med forskjellige oster. Om du lager litt mindre terninger kan dette også brukes i en salat.

Cherry Peppers med serrano og Koriander

4 stk Cherry Peppers

Fyll:
1 skive finhakket Serranoskinke
1,5 ss Philadelphiaost
0,8 ts Frisk koriander, hakket
0,5 krm Revet limeskall

Bland alle ingrediensene til fyllet.
Skjær evt. Av en tynn skive av bunnen på en Cherry Pepper, så står den stabilt. Ha i fyllet.

Tips!
Det er litt knotete å fylle pepperene, så bruk gjerne en kakesprøyte med stort hull & en kniv når du skal ha i fyllet.
Disse røde pepperene er ikke sterke, men har en nydelig søtlig smak. Prøv!

Agurktapas

150 g Fersk agurk i 1 cm tykke skiver
0,3 pose Tapas Spice Mix

Skrell og del agurken.
Fjern frøene i agurken.
Skjær agurken i 0,5cm tykke skiver
Bland med krydderet og server!

Røkt makrell med Escabeche

4 stk Quadritos
4 stk Små biter røkt makrell
4 ts Escabeche
0,3 ts Svart pepper etter smak

Legg røkt makrell på en Quadrito, og topp med Escabeche. Kvern over litt svart pepper på toppen.

Røkt skinke med Mango Mojo

4 stk Tostaditos
4 skiver Røkt skinke eller annet kjøttpålegg. Vi brukte pepperskinke.
4 ts Mango Mojo

Brett sammen skinken og legg den på Quadritosen. Topp med Mango Mojo.

For å finne flere oppskrifter så gå inn på Santa Maria sine tapasoppskrifter.

Se flere bilder i bloggen min Bloggen min.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:2431

FAKTA/BYLINE
Publisert: 30.03.2012
Oppdatert: 30.03.2012
Tema: Tapas
Forfatter:
Fotograf: Knut Pettersen


Meld deg på nyhetsbrev