Gå til forsiden av matoppskrift.no

Pappvin til påskelammet

Oppdatert: 12.03.2008 Publisert: 12.03.2008 Tema: Rødvin Forfatter:




Rødvin er for mange en viktig ingrediens i påsken. Her har vi plukket ut noen trelitere som passer til både påskelam og sola på fjellet.
Det er ikke spesielt vanskelig å finne vin til lammekjøtt. Kjøttet fra ulldottene er nemlig blant det vinvennlige som finnes og visa versa. Det er med andre ord relativt lett å få frem det beste fra både kjøtt og vin.

Det er likevel et par ting som er viktig å huske på. Siden lammekjøtt har mye fett og smak bør vinen du velger være fruktig og fyldig.
I tillegg bør den ha litt tanniner fordi disse renser munnen for fett. Samtidig gjør fettet at det bitre i vinen blir dempet, slik at frukten kommer bedre fram. Styr derfor unna for lette viner til påskelammet. Litt krydderpreg er heller ikke å forakte.

Flere av disse vinene er bestillingsvare, men flere vinmonopol har dem inne. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke.

Her har du noen forslag:

Til lam:

Avent Tempranillo
Pris: 349,90 kroner
Land/distrikt: Spania/Castilla y Léon
Polnummer: 56166 (bestillingsutvalg)
Druer: 100 % tempranillo
Alkohol: 13,5 %
Karakteristikk: Rødlilla. Aromatisk. Fruktighet preget av bringebær og kirsebær. Svært god til lam

L’espirit de St. André
Pris: 350,50 kroner
Land/distrikt: Frankrike/Sør-Rhône
Polnummer: 6625 (bestillingsutvalg)
Druer: 60 % grenache, 15 % syrah, 15 % cinsault, 10 % mourvedre
Alkohol : 13 %
Karakteristikk: Middels dyp rød. Fruktig med toner av mørke bær og krydder.

Argento Malbec
Pris: 324,90 kroner
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Polnummer: 44752 (bestillingsutvalg)
Druer: 100 % malbec
Alkohol: 13 %
Karakteristikk: Dyp rødlilla farge som er typisk for ung argentinsk malbec. Kraftig duft av mørke bær med innslag av sjokolade og krydder. Smak av bjørnebær, blåbær og solbær. Godt integrert eik. Lang finish med myke tanniner.

Montalto Nero d’Avola Sangiovese
Pris: 315 kroner
Land/distrikt: Italia/Sicilia
Polnummer: 46842 (fullsoriment)
Druer: 50 % nero d’avola, 50 % sangiovese
Alkohol: 13,5 %
Karakteristikk: Mørkerød og tett farge. Intens aroma av røde frukter og krydder. Myk og fyldig vin. God syre, godt integrerte tanniner som gir finishen en behagelig snerp.

Banrock Station Shiraz Mataro
Pris: 339,90 kroner
Land/distrikt: Australia/South-Australia
Polnummer: 45485 (distriktssortiment)
Druer: 80 % shiraz, 17 % mataro, 3 % andre druer
Alkohol: 14 %
Karakteristikk: Mørkerød farge med lilla kant. Aroma av hvit pepper, kirsebær og solbær. Hint av vanilje. Rik vin med god fylde.

Charamba
Pris: 339,90 kroner
Land/distrikt: Portugal/Douro
Polnummer: 11039 (bestillingsutvalg)
Druer: 25 % touriga nacional, 25 % Touriga francess, 25 % tinta roriz, 25 % tinta barroca
Alkohol: 13 %
Karakteristikk: Rødblå farge. God fylde og fruktighet med innslag av krydder, mineraler og moreller. Noe vanilje.

Cuvée Christer Berens San Marzano Primitivo
Pris: 329,90 kroner
Land/distrikt: Italia/Puglia
Produsent: Farnese
Polnummer: 20135 (bestillingsutvalg)
Druer: 100 % Primitivo
Alkoholstyrke: 13 %
Karakteristikk: Mørk rødlilla. Fruktig og krydret aroma med preg av skogsbær. Fyldig og moderne vin.

Andre gode:

Masi Modello delle Venezie Rosso
Pris: 319,90 kroner
Land/distrikt: Italia/Veneto
Polnummer: 45836 (bestillingsutvalg)
Druer: 70 % refosco, 15 % raboso veronese og 15 % andre lokale druer
Alkohol: 12 %
Karakteristikk: Rubinrød farge. Fruktig duft med preg av modne, røde bær. Frisk og fruktig vin med innslag av kirsebær og bringebær. Gode, velbalanserte tanniner og behagelig finish.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1296


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!