Gå til forsiden av matoppskrift.no

Peter Lehmann Weighbridge shiraz 06

Oppdatertdato: 04.02.2009 Publisert først: 04.02.2009 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Desken


God shiraz for en hundrelapp

Ukens vin er en shiraz av den mykere sorten. Den går godt til pasta, pizza og lyst kjøtt, men er også god til ren kos.

Peter Lehmann Weighbridge Shiraz 2006 fra Barossa i Sør-Australia er en delikat, myk og fruktig rødvin med typisk shiraz-preg. Til forskjell fra Lehmanns dyrere viner, er den litt enklere og har mykere tanniner. Den er også best mens den fortsatt er ung og frisk.

Gamle stokker

Barossa-dalen i Sør-Australia ble bosatt av engelske og tyske immigranter i 1840-årene. De plantet vinranker, og dalen har i dag derfor mye av verdens eldste shiraz. Nå er vinrankene femte og sjettegenerasjons avleggere etter de eldste plantene. Med 150 års tradisjon og erfaring, i tillegg til århundrer med europeisk vinkunnskap før det, er Barossa sjelen i australsk vinproduksjon. Peter Lehmann får mye av æren.

Legende

Peter Lehmann Wines ble grunnlagt i 1979 for å hjelpe Barossas druedyrkere i et sviktende marked. Lehmann, som på den tiden jobbet som vinmaker i et annet selskap, startet for seg selv, og kjøpte drueavlinger bøndene ikke fikk solgt. Det ble en suksess, og i dag er alle etikettene til Lehmanns viner prydet med en kløverdame som symboliserer sjansen han tok da han startet firmaet.

Det er ”konsumklare og gode viner til en rimelig pris” som har vært filosofien hele veien. Noe som også gjelder for denne vinen: En god vin til en god pris, som er best nå.

Samlingssted

Og for ordens skyld: ”Weighbridge” er det engelske ordet for ”lastebil-vekt”, i denne sammenheng vekta der bøndene veier druene de leverer. Hos Lemann, som kjøper druer fra mange ulike druedyrkere, er dette blitt et unikt møtested, og navnet på denne vinen hyller nettopp dette samlingspunktet. Du kan jo samle venner til et par flasker av denne. Men dere trenger ikke veie dere.

Smak og behag:

Navn: Peter Lehmann Weighbridge Shiraz 2006
Land/distrikt: Australia/Barossa
Pris: 100 kroner
Polnummer: 41826 (fullsortiment)
Alkohol: 14,5 %
Druer: 100 % shiraz
Karakteristikk: Klar rødfarge med lilla kant. Myk, fyldig og fruktig vin med det typiske rike shiraz-preget etterfulgt av myke tanniner. Smaken preges av krydder, røde bær, plommer og sjokolade. Myk ettersmak.
Passer til: Retter av svin og kylling, magert rødt kjøtt, pizza, pasta og modne oster.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1501

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.