Gå til forsiden av matoppskrift.no

Pølser i alle varianter

Oppdatert: 25.03.2013 Publisert: 22.02.2009 Tema: Pølser Forfatter: Fotograf: Astrid Hals Kilder: Matprat.no




Inviter til pølsefest, eller ta med pølser på skituren. Pølser er allsidig og sosial mat, og med så mange forskjellige varianter er det enkelt å finne din egen favorittpølse.

Under finner du noen forslag til forskjellige høytidsstunder med pølser!

Gratinerte pølser

4 porsjoner

Sosial måte å lage spennende pølser til mange. Alle velger sin egen kombinasjon, pølsene gratineres deretter i ovnen. Lag din favoritt!

8 stk. Grillpølse eller annen pølse
8 stk. Pølsebrød
1 stk. Hakket løk
1 boks hermetiske maiskorn , stor
2 dl revet hvitost

I ovnen: 225° C i ca.15 minutter.

1. Sett ovnen på 225° C. Legg pølser i brød i en ildfast form.
2. Strø hakket løk og mais over hver pølse, eller det tilbehøret du har lyst på.

Våre forslag er: Hakket løk, hakket tomat, paprika, chili, agurk, purre, hvitløk, mais, syltet løk, relish, jalapeno, sennep, agurkmix, pesto, rømme og hva fantasien og lysten tilsier.

3. Strø over revet ost, og gratiner i ovnen på 225° C i ca. 15 minutter.

Pølsehorn

4 porsjoner

Med en pølsetermos på lur, har du varmmat med på tur. Nesten som å ha med sin egen pølsebod i snippsekken. Eller du kan lage bål og surre medbragt deig rundt pølsene. Godt er det uansett.

8 stk. Wiener- eller grillpølse
1 stk. Egg til pensling
1 ss solsikke-, valmue- eller sesamfrø

I ovnen: 225 °C i 10-12 minutter.

1. Lag gjærdeig etter egen oppskrift, eller bruk halv/helfabrikata.
2. Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.
3. Fordel det ønskede fyllet på den brede enden (se forslag under) og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.
4. Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø.
5. Stek på 225 °C i 10-12 minutter.

Pølsehorn er populært både i barneselskap, som vorspielmat, til lunsj eller i sekken på tur.

Forslag til fyll:
Chilisaus
Sennep
Agurkmix
Revet ost
Hakket løk
Hakket paprika
Maiskorn

Alternativt kan du surre deigen rundt pølsa.

Pinnebrød

4 porsjoner

250 gr hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
1 ts margarin
1,5 dl melk/vann

Denne deigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose.

Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.

Pølsetortilla

Pølser er kjempegodt og enkelt, og du kan variere tilbehøret i det uendelige. Her har vi fylt tortillas med pølser og couscous. Couscous er mye brukt i nordafrikanske land som for eksempel Marokko. Couscous er semulegryn av hvete.

4 porsjoner

4 stk. Ostepølse
2 ss margarin /olje til steking
2 dl couscous
1 pk. Frossen grønnsaksblanding
1 stk. Pakke hvetetortilla

1. Lag couscousen etter anvisning på pakken.
2. Stek pølsene på middelssterk varme.
3. Tilsett grønnsaksblandingen i couscous.
4. Varm tortillaene etter anvisning på pakken. Fyll tortillaene med pølser og couscousblandingen.

Server gjerne litt rømme eller yoghurtdressing ved siden av.

Foliepakket turmat

Når man skal på tur og sekken fort blir full og tung, blir man fort oppmerksom på hva ting man har med egentlig veier. Da kan det være lurt å lage i stand ferdige turpakker som denne. Denne maten gjør godt for en sulten og sliten kropp.

4 porsjoner

4 stk. Grillpølse
1 stk. Løk
2 stk. Tomat
1 stk. Purre
1 stk. Grønn squash
4 ts olje
4 ts provencekrydder
4 blad aluminiumsfolie

1. Del opp pølser og grønnsaker i passe biter/skiver.
2. Riv aluminiumsfolie i passe store ark og pensle dem med olje. Legg pølser og grønnsaker i, og topp det hele med provencekrydder. Pakk det tett og godt.
3. Legg pakkene med skjøten opp i glørne på bålet - og la dem "trekke" i varmen i ca. 20 minutter.

Omelettsnipper

Omelett med pølser er vanligvis populært. Omelett er også godt i nistepakka både for barn og voksne.

6 porsjoner

2 pk. smårettpølse
12 stk. egg
½ dl vann
1 ½ ts salt
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 pk. (125 g) grønne erter
1 beger cherrytomat

I ovnen: 170 °C i ca. 25 minutter.

1. Visp egg, vann og salt lett sammen.
2. Legg bakepapir i en langpanne eller ildfast form,og hell i omelettblandingen. Ha i pølser, mais, erter og cherrytomater, og stek til omeletten har stivnet. Skjær i snipper.

Serveres med salat og brød.

Smaker aller best lunken, men kan gjerne også pakkes ned i sekken til turmat




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1521


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!