Gå til forsiden av matoppskrift.no

Pølser skaper stemning

Oppdatertdato: 10.05.2015 Publisert først: 10.11.2005 Tema: Pølser Forfatter: Fotograf: Astrid Hals


Dugnad, fest eller idrettsarrangementer. Endelig lov til å spise med hendene! Pølser er røff mat som alltid passer der du kanskje mangler bord, stoler og bestikk. God stemning derimot, er det sjelden mangel på.

Pølser er det perfekte å servere når gutta møtes, dugnadsgjengen trår til og mange samles. Hva er vel 17. mai, fotballkampen eller en skiarena uten pølser? Nei, pølsene har kommet for å bli der mange folk samles. Men hvorfor ikke samle mange til en skikkelig pølsefest? Beregn 4 pølser per voksen, og 2–3 per barn avhengig av alder og tilbehør.

Det enkleste er ofte det beste

En stor gryte med dampende pølser, gjerne av ulike slag. Tilbehøret får du kjøpt ferdig i butikken, eller du kan velge å lage noe selv. Lunk gjerne på brødet, og tilsett f.eks. grønnsaker i potetmosen. Mange setter også pris på stekte pølser, og der er ofte en grill redningen. Har du en enkel kokeplate, kan selvfølgelig stekepanna stå og gjøre jobben. Poenget med pølser til mange er at forberedelsene er minimale og at man ikke trenger noe serveringspersonale. Enkelt, enkelt, enkelt.

Pølse i vaffel

I Østfold-distriktet er dette helt normalt. For store deler av resten av landet virker det noe spesielt – kanskje. Lag vafler på vanlig måte og bruk vaflene i stedet for lompe eller brød. En stor stabel vafler er uansett passende på en pølsefest, og da er det jo valgfritt om den spises med pølse eller syltetøy!

Noen pølseideer

Pølsesandwich

1 sandwich

2 skiver fint eller grovt brød
1 ss chilisaus
1 grillpølse
4 skiver ost
1 ss skivet sjampinjong
1/2 ts oregano

1. Del pølsa i skiver, smør chilisaus på brødet.
2. Legg pølser, ost og sjampinjong lagvis mellom brødet.
3. Dryss over oregano, evt. litt salt og pepper.
4. Stek i toast- eller vaffeljern.

Betasuppe i en fei

4 porsjoner

3 røkte kjøttpølser eller 1 ring grov middagspølse
1 pose frossen lapskausblanding
3 dl vann
1 ts buljongpulver

Ta skinnet av pølsene og del de i terninger. Legg de i en gryte sammen med lapskausblandingen, vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter og server.

Pølsepizza enkel

1 ferdig pizzabunn
1 glass pizzasaus
200 g servelatpølse i skiver
1 ts tørket oregano
2 dl revet ost

Legg pizzabunnen på bakepapir på stekebrettet.
Smør pizzasaus over bunnen og legg på pølseskiver. Dryss på oregano og ost på toppen.
Stek pizzaen på 225 C i ca. 20 minutter.

Tysk pølsesalat

4 porsjoner

8 knakkpølser
2 tykke skiver kokt skinke
4-6 kokte poteter
2-3 hardkokte egg
1 salathode
1 bunt reddiker
2 ss fransk dressing
klippet grønt

Brun pølsene lett. Avkjøl dem. Skjær potetene i skiver og mariner dem i fransk dressing.
Del de hardkokte eggene i to, ta plommene forsiktig ut. Mos dem fint og rør dem eventuelt med noen dråper fløte. Sprøyt mosen tilbake i eggehvitene.
Skjær skinken i terninger.
Legg salatbladene i bunnen av et stort fat. Anrett de øvrige ingrediensene på salaten. Dryss klippet grønt over til slutt.
Server denne tyske salaten (Hamburger Wurstsalat) godt avkjølt med brød til. Eventuelt også majones.

Fylte grillpølser


Prøv også Fylte grillpølser.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.


Fremgangsmåte

Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.

En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 249,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:709





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.