Gå til forsiden av matoppskrift.no

Portada 2006

Oppdatertdato: 05.06.2008 Publisert først: 05.06.2008 Tema: Rødvin Forfatter:


Portugiser til grillmaten

Rødvinen Portada er for mange selve symbolet på ”det nye Portugal”. Det robuste og rustikke er byttet ut med det moderne, runde og fruktige.

2006-årgangen lever også opp til denne filosofien, og er en spesielt god match til grillmaten.

Moderne fokus

Selskapet DFJ Vinhos ble grunnlagt i 1998, i selve hjertet av Ribatejo med hovedkontor i majestetiske Quinta do Fonte Bella. Produsenten lager vin i mange portugisiske vinområder, og fokuserer på å vise potensialet og mangfoldet av lokale druer som touriga nacional, tinta roriz, trincadeira, arinto og alvarinho.

Hovedfilosofien er å lage moderne og druetypisk vin som reflekterer primæraromaene som kommer fra klima, jord og druer. I tillegg skal den være rimelig.

Kjent vinmaker

Selskapet eies av José Neiva Carreia, og det er sjefen selv som har laget denne vinen fra Estremadura. Carreia er selv født og oppvokst i Estremadura, og er en av Portugals mest talentfulle og anerkjente vinmakere. Han er også internasjonalt anerkjent, og ble kåret til årets vinprodusent i 2005. Med over 30 års fartstid i bransjen er det i dag over 300 viner som bærer hans signatur, noe som betyr at Carreia har en finger med i spillet hos mange portugisiske produsenter.

God pris

DFJ Vinhos kan sies å ha et usedvanlig godt forhold mellom pris og kvalitet, og dette er det ikke bare vi nordmenn som har merket. Spesielt britene foretrekker DFJ foran andre portugisiske produsenter, og selskapet står for hele 41 prosent av det britiske markedet for portugisiske viner.

Noe av årsaken til den gunstige prisen, også for Portada 2006 med sine knappe 90 kroner, kan være selskapets produksjonsvolum: DFJ produserer nemlig hele åtte millioner vin i året totalt. Uansett kan du nyte den friske og fruktige vinen med god samvittighet, vel vitende om at både gane og lommebok blir fornøyd.

Smak og behag:

Navn: Portada 2006
Pris: 87 kroner
Land/distrikt: Portugal/Estremadura
Produsent: DFJ Vinhos
Polnummer: 3193301 (hovedsortiment)
Druer: 55 % tinta roriz, 30 % touriga nacional og 15 % alicante bouschet
Alkoholstyrke: 11, 5 %
Karakteristikk: Mørk og tett rød med blåskjær. Frisk, fruktig og middels fyldig vin med preg av røde bær.
Passer til: God både med og uten mat. Tåler relativt rike kjøttretter. God til grillmat.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1346

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.