Gå til forsiden av matoppskrift.no

Prøv quorn på grillen

Oppdatert: 09.07.2010 Publisert: 09.07.2010 Tema: Vegetar Forfatter: Fotograf: Celine




Disse flotte vegerariske produktene kan og legges på grillen nå i sommer. Ett godt alternativ til feite flintsteiker og grillskiver. Her er noen tips til oppskrifter.

BBQ-marinerte Quorn Fileter

Disse filetene er fulle av smak som bringer frem den herlige grillfølelsen. Quorn Filetene marineres raskt og er ferdiggrillet på null komma niks.

Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedelsestid: 2,5 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Porsjoner: 4

INGREDIENSER:
300 g Quorn Filet
3 ss chillisaus
2 ss olivenolje
3 ss honning
3 st pressede hvitløksfedd
2 ts hickory smoke saus
1 ts salt

Gjør følgende:
Rør sammen alle ingrediensene i en skål.
Hell marinaden over filetene, bland godt og la marinaden virke i ca. Ti minutter før grilling.
Grilles i ca. 2,5 minutter/side.
Serveres med ferske poteter, salat og yoghurt med gressløk.

Quorn Fileter og zucchini på spyd i sitron- og dijonmarinade

Disse spydene tar fram den friske sommerfølelsene som sitron og dijonsennep formidler.
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilferedninstid: 5 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall porsjoner: 4 personer

Ingredienser:
300 g Quorn Fileter
2 stk sitroner, saft & revet skall
3 ss olivenolje
2 ss dijonsennep
1 ss honning
1 ts salt

Gjør følgende:
Skjær Quorn Fileter og zucchini i store biter. Visp sammen alle ingrediensene til marinaden i en skål. Hell marinaden over filetene, bland godt og la marinanden virke i ca. Ti minutter før grillingen. Tre Quorn og zucchini om hverandre på spyd (om du bruker trespyd bør du bløtlegge de en stund i forveien). Grilles i ca. 2,5 minutter/side. Serveres med fransk potetsalat og ajvar.

Quorn Fileter og eplebiter på spyd i tandoorimarinade

Blandingen av det sterke i tandoorimarinaden og det søte i eplene er en kombinasjon som gir en spennende smak.

Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall porsjoner: 4 personer

Ingredienser:
300 g Quorn Fileter
4 ss tandooripaste
2 ss rapsolje
1 lime, saft og revet skall
1 ts salt

Gjør følgende:
Skjær Quorn Fileter og eplene i store biter. Visp sammen alle ingrediensene til marinaden i en skål. Hell marinaden over filetene, bland godt og la marinaden virke i ca. ti minutter før grilling. Tre Quorn og eplebitene om hverandre på spydet (om du bruker trespyd bør du bløtlegge de en stund i forveien).
Grilles i ca. 2,5 minutter/side. Serveres med nykokte ferske sukkererter og raita.

Quorn – et sunnere alternativ!

Quorn er perfekt for deg som ønsker variasjon i matlagingen! Produktene er vegetariske og består av et høykvalitativt sopp-protein og kostfiber, og inneholder generelt sett mindre fett og kalorier enn kjøttprodukter. Dessuten inneholder produktene lite eller ingen kolesterol. Det er et sunt valg å spise Quorn av og til.

Quorn har et bredt produktsortiment og finnes som fileter, biter og deig. De passer i alle favorittoppskriftene dine der du vanligvis benytter kjøtt, fisk eller kylling. Prøv gjerne med en pastasaus, lasagne, tacos, i en gryte, stroganoff eller i en wok. Produktene kan du fint tilsette krydder og andre smaker, de har kort tilberedningstid og kan brukes i matlagingen direkte fra fryseren.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1930


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!