Gå til forsiden av matoppskrift.no

Quinta de Bons Ventos 2004

Oppdatertdato: 25.10.2006 Publisert først: 25.10.2006 Tema: Rødvin Forfatter:


Godt og billig fra Portugal

Quinta de Bons Ventos 2004 fra portugisiske Casa Santos Lima er en vin som er lett å like for gane og lommebok.

Portugals vinindustri har hatt en jevn kvalitetsutvikling. Moderne produksjonsteknikker hjelper produsentene å oppnå potensialet til Portugals mangfold i vindistrikter og særegne druevariasjoner. For bare ti år siden måtte du lett godt for å finne mer enn et halvt titall gode bordviner fra Portugal, mens i dag mener flere europeiske vinskribenter at det finnes over 35 portugisiske viner som klatrer over 90 poeng på en skala til 100.

Quinta de Bons Ventos 2004 kommer fra Estremadura som begynner i sør ved byen Estoril og grenser i nord mot den mer kjente vinregionen Bairrada. Casa Santos Lima er en fremadstormende og tradisjonsrik produsent av portugisisk vin som har hatt stor fremgang på det norske markedet.

Casa Santos Lima er en gammel familebedrift som ble grunnlagt av Joaquim Santos Lima. I dag drives selskapet av José da Silva. Fra å være banksjef i en av Portugals største banker, kjøpte han familiens vingård og fortsatte arbeidet med de gode vinene man i dag finner i norske polhyller.

Bedriften har sitt hovedkontor i Alenquer fire mil nord for Lisboa sør i Portugal der de har 160 hektar vinmarker i et kupert landskap med jordsmonn av kalk og leire. I 1990 valgte selskapet å satse på ny teknologi og nyplanting og begynte å rydde opp i de gamle vinmarkene. Da fant José da Silva flere dinosaurbein i jorden blant rankene. Det forklarer kanskje hvorfor vinen har et aldri så lite preg av mineraler.

Smak og behag

Navn: Quinta de Bons Ventos 2004
Produsent: Casa Santos Lima
Land/distrikt: Portugal/Estremadura
Pris: 81,50
Polnummer: 14136 (hovedsortiment)
Alkohol: 12,5%
Druer: 50% Castelaõ, 20% Camarate, 15% Touriga Nacional og 15% Tinta Miuda
Karakteristikk: Rød farge med blå kant. Moderne og fruktig med innslag av røde bær, mineraler, vanilje og litt krydder. Myke tanniner, fast syre og lang ettersmak.
Passer til: Passer til kylling og kalkun, smaksrike salater og pastaretter.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:950

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.