Gå til forsiden av matoppskrift.no

Reduksjon i forbruk av frukt. økt forbruk av kjøtt

Oppdatert: 20.03.2013 Publisert: 18.03.2013 Tema: Frukt Forfatter: Fotograf: Freeimages.com




Fra 2009 til 2011 gikk fruktforbruket ned, det gjorde også forbruket av kjøtt i 2009 og 2010, mens det i 2011 igjen er registrert en økning i dette forbruket. Det viser helsedirektoratets rapport for landets matforsyning hvor NILF har bidratt til utarbeiding av materialet.
I helsedirektoratets rapport "Utviklingen i norsk kosthold 2012" presenteres nye data for landets matforsyning for 2011.
Fra 2009 til 2011 gikk fruktforbruket ned. Det er en endring av den trenden som har vært hvor fruktforbruket økte med omlag 30 prosent fra 1999 til 2009. Engrosforbruket av grønnsaker har siden 1999 økt med drøyt 20 prosent.

Fra 1989 til 2008 økte forbruket av kjøtt fra 53 til 77 kg per person. I 2009 og 2010 så vi en reduksjon i dette forbruket, men i 2011 ble det igjen registrert en stigning til 75 kg per person.
Nedgangen i forbruk av helmelk og lettmelk fortsetter, mens forbruket av magre melketyper er relativt uendret de siste årene. Forbruket av fløte har stått stille over lang tid, men gikk noe opp i 2011.
Som i 2010 gikk osteforbruket noe ned i 2011. Trenden de foregående år har vært at osteforbruket har økt.

Les hos Helsedirektoratet:


Utviklingen i norsk kosthold 2012 (kortversjon)




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2637


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!