Gå til forsiden av matoppskrift.no

Rettferdighetsmerket melis for kaker og desserter – med lekker. gyllenbrun farge.

Oppdatert: Publisert: Tema: Produktnyheter Fotograf: Danisco




Dansukker utvider Fairtrade-sortimentet til også å omfatte Dansukker Melis - et finmalt rørsukker av høyeste kvalitet, som er fremstilt av sukkerrør. Det anvendes som vanlig melis i glasur, i bakverk og i desserter. Melis kompletterer de to første Fairtrade-produktene i Dansukkers sortiment; Rørsukker og Hugget Rørsukker. Melis fins i butikkene fra og med mai.

Vakkert gyllent glasur

Melis er det siste tilskuddet til Dansukkers Fairtrade-familie. Det anvendes i glasur, bakverk og desserter akkurat som et vanlig melissukker. Glasuren får en vakker gyllenbrun farge og en herlig smak av rørsukker. Dansukker Melis selges i forpakninger på 400 gram og fins i butikken fra og med mai.

Dansukker Melis – nå kommer juni med ferie- og fridager…

Mai måned bringer med seg mange fest- og fridager. Gjør stas på familie og venner med kaker og bakverk. Vi bringer her noen gode oppskrifter med Dansukker Melis

Sitronmarengskake

ca. 8 stykker

4 eggehviter
2 dl Dansukker Melis

Fyll

2 dl lemon curd

Pynt

3 dl kremfløte
1 dl Dansukker Melis
skall fra 1 sitron
1 ss sjokoladeglasur
smør eller margarin til formen
semulegryn til formen

Glasur

2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2-3 ts vann
1 ts olje eller flytende margarin

1. Sett ovnen på 150°. Smør en springform på 22 cm og strø den med semulegryn.
2. Pisk eggehvitene stive. Vend i melis. Hell eggeblandingen i formen. Stekes nederst i ovnen i 1 1/2 time. Slå av ovnen, men la kaken bli stående i minst 5 timer.
3. Bre lemon curd over kaken. Pisk fløte med melis og sitronskall, og bre kremen utover eller sprøyt den på kaken. Sprøyt på sjokoladeglasur i et snirklete mønster.

Sjokoladetrøffelkaker

16 stk.

Sukkerbrød, grunnoppskrift

50 g smør eller margarin
2 egg
3 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl vann
smør eller margarin til formen
strøkavring eller semulegryn til formen

Lemon curd

4 dl Dansukker Melis
skall fra 2 usprøytet sitroner
1 dl friskpresset sitronsaft
2 egg
75 g smør eller margarin

Sjokoladeglasur

2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2-3 ts vann
1 ts olje eller flytende margarin

Trøffel

1 eggeplomme
1 dl kremfløte
2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak

Sukkerbrød

1. Smør og strø en form på 1-1,5 l. Sett ovnen på 175°.
2. Smelt smøret og la det kjølne.
3. Visp egg og melis luftig. Bland mel og bakepulver i eggeblandingen.
4. Tilsett smør og vann. Hell deigen opp i formen.
5. Stekes nederst i ovnen i 40-50 minutter.

Skjær 8 tynne skiver av et avlangt sukkerbrød . Legg sammen skivene to og to med lemon curd i mellom.

Lemon curd

1. Bland alle ingredienser unntatt smør i en kjele, og la det syde til massen blir tykk.
2. Ta kjelen av varmen og tilsett smør. Rør rundt til smøret er smeltet og blandet i kremen.
3. Hell kremen i en beholder. Oppbevares i kjøleskap. Holdbart i 2-3 uker.

Skjær hver dobbeltskive i 4 stykker. Pynt med sjokoladeglasur.
Sprøyt en ring av sjokoladetrøffel rundt hver kake. Legg en klatt sitron- eller jordbærglasur i midten.

Trøffel

Bland sammen ingrediensene i en kasserolle og la dem koke på svak varme til massen tykner. Visp deretter i 100 g smør eller margarin. Visp til blandingen er avkjølt. Brukes som fyll i eller på kaker, småkaker og paier.

Og så en klassisk svensk oppskrift.

Radiokaka

ca 20 skiver

200 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
ca 25 stycken fyrkantiga kex av Marie-typ

Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna. Vispa ägg och florsocker pösigt. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Klä en avlång form med plastfilm eller folie. Bred ut ett lager av krämen i botten på formen. Lägg på kex och därefter ny kräm o s v. Sista lagret skall vara chokladkräm. Förvara i kylskåp.

Kakan kan serveras med färska bär och en klick gräddfil eller creme fraiche och blir då ännu mer tårtlik.

Om Fairtrade/Rettferdighetsmerket

Salget av Fairtrade-merkede produkter øker. Tredje kvartal 2007 viser en salgsøkning på totalt 100 prosents sammenlignet med samme periode i fjor. Nå kjenner 53 prosent av alle forbrukerne til Fairtrade-merket. www.fairtrade-norge.no:

Fairtrade/Rettferdighetsmerket er en uavhengig produktmerking som garanterer at et produkt handles i tråd med internasjonale Fairtrade-kriterier. Gjennom å handle Fairtrade-produkter, bidrar man som forbruker til at produsenter og medarbeidere i utviklingsland kan få forbedrede arbeidsvilkår og tryggere sosiale forhold.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1320


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!