Gå til forsiden av matoppskrift.no

Revolusjonerende 17.mai kake

Oppdatert: 11.04.2008 Publisert: 11.04.2008 Tema: Kaker Forfatter: Fotograf: Cris Erlbeck




Konditor Annemari Erlbeck vant konkurransen Årets Kake i år som i fjor. Tema var 17.mai. Vinnerkaken var revolusjonerende i formen og lett å ta med seg, gjerne i toget på nasjonaldagen.

Årets Kake 2008 gikk av stabelen på Hard Rock Cafe i Oslo som en markering av den nasjonale kakedagen 8. april. Arrangør er den norske bakerbransjen. Totalt 21 personer konkurrerte om tittelen.

– Ideen bak var å ha en kake som er lett å frakte for mennesker. Den er dekket med marengs og pakket inn i cellofan. Den er helt tørr utenpå og kan blir nesten som et stort sukkertøy. Denne kaken kan puttes i lommen eller i vesken. Produktet er en revolusjonerende kake i markedet her i Norge, sier en glad vinner som har tro på at kaken kan bli et populært produkt.

– Dette var en veldig flott og kreativ løsning til en 17. mai kake. Kaken passer som fingerfood på nasjonaldagen. Dekoren er lett å lage og gjør det effektivt å lage kaken i store antall, sier hoveddommer Pierre Xavier Chinniah.
På de neste plassene kom Elin Erdal Ljåstad og Mats-Erland Jensen, begge fra Nobel Catering og Conditori.

Vinnerkaken av Annemari Erlbeck

Jordbær- og rabarbrakake med sjokolade og marengs.

Marengskuppel
100 g sukker
100 g eggehvite
Lag italiensk marengs, fyll i former. Stek på 100 grader til tørr.

Jordbær og rabarbra terrin
100 g rabarbra
100 g jordbær
100 g sukker
100 g vann
Sitron
Vaniljestang
4 pl. Gelatin

Kok alt utenom gelatin mørt. Avkjøl, tilsett gelatin og fyll i former.

Manjarimousse
100 g manjari (Red anm: Manjari er en eksklusiv sjokolade)
40 g smør
40 g vann
2 stk eggeplommer
2 stk eggehviter
20 g sukker

Smelt manjari og smør, varm vann og smelt gelatin i og bland i sjokoladen. Bland i eggeplomme og emulger. Pisk hvite og sukker til marengs og vend inn i massen.

Gresskarkjernebunn
3 stk eggehviter
60 g sukker
80 g ristede gresskarkjerner
50 g melis
10 g mel

Pisk hvite og sukker til marengs, hakk gresskar, melis og mel og bland i. Stek på 175 grader til gylden.

Montering:
Fyll mousse i marengskuplene, legg i terrin og fyll i mer mousse. Stikk ut bunnen og sett kuppelen oppå.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1310


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!