Gå til forsiden av matoppskrift.no

Røstipoteter

Oppdatertdato: 16.10.2014 Publisert først: 05.12.2006 Tema: Poteter Forfatter: Fotograf: Baard Næss og Alf Børjesson Kilder: frukt.no


Røsti, som er en tradisjonsrik rett fra Sveits, smaker nydelig til stekte kjøtt- og fiskeretter. Det er forskjellige måter å lage Røsti på, og her finner du fire av variantene.

Tips:
Røsti? Grovriv rå poteter og tilsett litt egg, smør, salt og pepper. Stek dem som små lapper til de er gylne og fine

Røstipoteter - lapper

Porsjoner: 4

2 stk. mellomstore, kokte potet
4 stk. mellomstore, rå potet
1 stk. gulrot
1 ts salt
½ ts pepper

I stedet for gulrot kan du bruke en annen grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri.
Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med gulrøtter, salt og pepper. Klem massen sammen til 4 like store "lapper". Stekes gyldne i en panne i brunet smør på svak varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Fin røsti

Porsjoner: 2

½ kg nyvasket potet (med eller uten skrell)
1 ss smør eller margarin
2 ss olivenolje
5 stk. finhakkede sjalottløk
100 g opphakket bacon
ca. 2 ss nyrevet parmesan
ca. 2 ss hakket kruspersille
ca. 1 dl matfløte
ca. 1 ts salt
ca. ½ ts nykvernet pepper

Kok potetene 5-10 min. slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i hakket sjalottløk og opphakket bacon. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet gul ost.

Strø på salt og pepper. Bland godt og la røstien steke i ca. 10 minutter. Serveres på tallerken med dryss av parmesan og friske urter.

Rivekaker

Porsjoner: 2

2 stk. gulrot
2 stk. potet
½ stk. løk
1 ts potetmel
1 stk. egg
1 ss hakket frisk timian
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss hakket kruspersille
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking

Rens/skyll grønnsaker og poteter. Grovriv dem (purre finhakket) og bland inn mel, egg, salt og krydder etter smak.

Varm fettet i stekepanne. Legg røren klattvis i pannen med god avstand mellom hver. Trykk dem til flate kaker som stekes over lav varme til skorpen er gyllen og sprø. Server dem straks ved siden av f.eks. stekt kjøtt, fisk eller ved siden av en salat.

Vaffelpoteter

Porsjoner: 4

4 stk. store potet
2 ss finhakket kruspersille
2 ss finskåret frisk gressløk
30 g smør
smak til med salt og pepper

Skrell potetene før de finrives på råkostjern. Ha raspet potet over i en bolle. Tilsett persille og gressløk. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og hvit pepper. Smelt smøret og bland det i potetblandingen. Stek potetene i et vaffeljern. Grønnsaker som gulrot, persillerot, knollselleri og kålrot, m.m. kan blandes med potetene. Vaffelpoteter serveres til stekt kjøtt eller fisk.

Røstipoteter


Prøv også Røstipoteter.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 mellomstore kokte poteter
4 mellomstore rå potete
1 stk gulrot (i stedet for gulrot kan du bruke en annen
grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri)
1 ts salt
1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

En liten kveldsrett i seg selv - som også passer til både kjøtt og fiskeretter.

Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med gulrøtter, salt og pepper. Klem massen sammen til 4 like store "lapper". Stekes gyldne i en panne i brunet smør på svak varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 70,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:982





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.