Gå til forsiden av matoppskrift.no

Salater som forrett

Oppdatert: 10.05.2005 Publisert: 10.05.2005 Tema: Grønnsaker Forfatter: Fotograf: Godfisk




Salat er en enkel og grei forrett som passer til det meste. Den krever ikke så mye arbeide og man trenger oftest bare enkle råvarer.
En enkel salat med kjøtt/fisk/skalldyr og litt dressing på, kan anrettes pent på en tallerken eller i feks en liten skål/glass. Man kan og anrette på en skive brød/toast.

Her er noen greie salater og vi begynner med den kjente rekecocktailen.

Enkel rekecocktail

4 personer 300 gr. ferske reker.
1 lite salathode. Helst en sprø salat.

4 ss majones
1 ss tomatketchup
1 ts Worshester saus
2 ss kremfløte.
salt (etter smak)
hvit pepper (etter smak.)

Rens rekene.

Saus:
Bland alle ingrediensene og smak sausen til.
Ha i rekene.
Del salaten i små strimler. Fordel salaten i 4 glass og fordel rekene oppå salaten.
Pynt med urensede reker som henges på kanten av glasset og/eller med en sitronskive.

Eggesalat med røkelaks

4 porsjoner

2 hakkede, hardkokte egg
1 skive strimlet røkelaks
2-3 ss lettrømme
1 ts sennep
hakket dill

Kok eggene i 8-10 minutter og avkjøl dem like lenge i iskaldt vann. Del eggene begge veier i en eggedeler og ha eggehakket i en liten bolle. Tilsett strimlet røkelaks, rømme og sennep. Smak til med salt og pepper. Litt hakket dill setter en ekstra god smak på eggesalaten. Fylles i feks små vannbakkels og server. kan og bruke små toast brød.

Pastasalat

6-8 porsjoner

2 dl pasta
1 dl hvit ost i terninger
ca 200 g røykt laks i terninger
1 liten finsnittet rød løk
1 liten rød paprika i strimler
1/4 - 1/2 strimlet salat
1-2 tomater i båter
Dressing:
3 ss olivenolje
3 ss balsamicoeddik
1 ss hakket frisk oregano eller 1/2 ts tørket
2 små finhakkede hvitløkbåter
1/4 ts tørr sennep
1/8 ts grovmalt pepper Kok pastaen etter anvisning på pakken, skyll den i kaldt vann og la det renne godt av. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Bland den kokte pastaen med de øvrige ingrediensene unntatt tomatene. Slå dressingen over og bland forsiktig. Bland inn tomatene rett før servering. Legges fint opp på tallerken med brød.

Tips
Denne salaten kan du improvisere. Du kan bruke andre grønnsaker og erstatte røykt laks med for eksempel kokt laks. Reker kan også brukes. Som dressing kan du bruke den du har i kjøleskapet.

Russisk salat

4 porsjoner

200 g skinke
50 g sursyltet rødbeter
150 g kokte poteter
1 hardkokt egg
100 g kokt gulrot
30 g svart kaviar
150 g erter
120 g majones
25 g ansjosfilet

1 Kutt opp i terninger kokt skinke, kokte poteter og kokt gulrot
2 Hakk opp ansjosfileten
3 Bland alle ingrediensene sammen med erter i en tynnet majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
4 Anrett salaten og pynt med hakkede rødbeter, hardkokt egg og litt kaviar.

Italiensk salat

75 g kokt skinke
60 g sylteagurk
75 g saltet tunge
ca. 350 g majones
100 g gulrot
30 ml (2 ss) pisket krem
60 g hodekål
2 hardkokte egg
100 g eple 1 Kutt opp i strimler like mengder av skinke, tunge, gulrot, hodekål, epler og litt sylteagurk
2 Bland alle ingrediensene i en tynnet majones. Smak til med salt, pepper og sitronsaft
3 Anrettes på brød på tallerken. Pynt med hardkokt egg




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:587


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!