Gå til forsiden av matoppskrift.no

Sarah Bernard og andre julekonfekter

Oppdatertdato: 13.12.2016 Publisert først: 13.12.2007 Tema: Godteri Forfatter: Fotograf: matprat.no Kilder: matprat.no
Lag egne konfekter til jul! Av ferdig kransekakemasse, pisket sjokoladekrem og smeltet sjokolade får du herlige Sarah Bernard-kaker som smelter på tunga.
Nøttebunnene er svært raske og greie å lage. Valnøttrøra lages i matprosessor og bunnen er ferdig stekt på 20 minutter. Etter avkjøling legges bunnene dobbelt med sjokoladekrem i mellom.
Sjokoladekonfekter er omtrent det samme som gammeldagse issjokolader. Mmm...! Alle konfektetene kan legges i tette bokser i fryseren og tas opp igjen etter behov.

Sarah Bernard

Bunner:
ca. 500 g ferdig kransekakemasse

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:
100 g smeltet kokesjokolade
4 ss kokosfett (delfiafett)

Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.

Nøttekonfekter (langpanne)

400 g valnøttkjerner
200 g kokesjokolade
400 g melis
8 stk. egg

Sjokoladefyll:
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 stk. eggeplomme

Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor. Ha i melis og bland alt sammen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.
Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.

Sjokoladekonfekter

250 g kokesjokolade
250 g kokosfett (delfiafett)
ca. 3 ss sukker
4 stk. egg
ca. 100 g hasselnøtter til pynt

Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele sammen med kaffe. Sett kjelen på en kokeplate over svak varme. La sjokoladen bli helt myk før du røren den sammen med kaffen, ellers kan den lett klumpe seg.
Skjær kokosfettet (delfiafettet) i terninger og ha det i den smeltede sjokoladen. Rør det inn til alt fettet har smeltet. Visp sammen sukker og egg og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Fyll blandingen i små papirformer. La konfekten stivne noe før pynten legges på.
Hvite hasselnøtter er dekorative å pynte med. Legg nøttene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til skallet begynner å flasse. La nøttene bli noe avkjølt og gni enkelt av skallet.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1237Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.