Gå til forsiden av matoppskrift.no

Server varmende drinker på kalde dager

Oppdatert: 02.01.2008 Publisert: 02.01.2008 Tema: Drinker Forfatter: Fotograf: Bacardi-Martini Norge




Varm kakao, te og kaffe gir kroppen god varme. Ved å tilsette rom, sjokolade, krydder og urter lager man lett noen varme drinker som garantert vil falle i smak på kalde vinterdager. Det varme innholdet gjør at smaken av ingrediensene både forsterkes og utvikles.

Bartender Steinar Jensen, har på vegne av Bacardi, utviklet noen nye oppskrifter på varme drinker som er enkle å lage på kjøkkenet. ­ Mange vil bli overrasket over hvordan råvarene utvikler seg når de blir servert varme, forklarer Jensen. Alt får en mer fremtredende smak og gir smaksopplevelser utover det vanlige.

- Det man imidlertid må huske på når man skal lage varme drinker er å varme opp glasset på forhånd. Det gjør du enkelt ved å helle varmt vann opp i koppen, som du etter en fem sekunder, heller ut igjen. Varm drikke må ha høy temperatur, understreker Jensen. Alkoholen må imidlertid aldri varmes opp til mer enn 78,4 grader celcius, da fordamper den.

- Når man skal bruke fløte anbefaler jeg videre å håndriste fløten. Den smaker absolutt bedre enn krem på sprayflaske. Det gjør du enkelte ved å riste fløten i 20-30 sekunder i en tett shaker/bolle med lokk.

God fornøyelse!

Oppskrifter på varme drinker

Bacardi Chai

2 ts brunt sukker
8 cl nytrukket te av typen ²Chai²
4 cl Bacardi 8 Reserva
4 cl H-melk

Ha sukkeret i et oppvarmet krus.
Tilsett nytrukket te og ha i rom og varm melk.
Rasp litt mørk sjokolade over og server!

Mojito-te

To stilker mynte med blader
2 cl limesaft
2 cl sukkerlake
4 cl Bacardi Superior
8 cl nytrukket te av typen ²Eple Sitron rooibush²
En myntestilk til pynt

Mynte, lime og sukkerlake mudles* sammen i et oppvarmet glass.
Tilsett rom og te.
Pynt med en myntestilk
* Ta mynteblader, lime og sukker i et glass og press ingrediensene sammen med en muddler, en liten trestav for mosing. Har du ingen muddler kan en 0,5 mineralvannsflaske i plast med korken på brukes.

Park Lane

4 cl Bacardi Apple
10 cl Hardanger eplejuice
1 kanelstang
En strimmel med epleskall

Kok opp eller steam eplejuicen varm og hell over i oppvarmet glass.
Tilsett og rom og rør rundt.
Ta og skjær en tynn, lang strimmel med epleskall og legg opp i glasset.
Pynt med en hel kanelstang.

Caribbean Coffee

2 ts brunt sukker
4 dl Bacardi Premium Black
12 cl kaffe
Toppes med fløte
1 ts kaffe likør/Kalhua
Mørk sjokolade

Varm opp koppen med varmt vann. Tilsett ingrediensene i overnevnte rekkefølge.
Hell håndristet fløte oppi slik at den måler en 1 cm på glasset.
Tilsett så en teskje med kaffelikør, den lager et fint mønster på overflaten av fløten.
Rasp litt mørk sjokolade over og server!

Caribbean Cacao

12 cl sukret varm kakao laget på H-melk
4 cl Bacardi Premium Black
Toppes med fløte
Mørk sjokolade
Kanel

3 ruter sjokolade/ 2 cl sjokoladesaus/ 1 ss kakao blandes med oppvarmet H-melk for å lage 12 cl varm kakao. Helles opp i en varm kopp.
Tilsett Bacardi Premium Black og hell håndristet fløte opp slik at den måler ca 1 cm på glasset.
Rasp litt mørk sjokolade over
Gi et lett dryss med kanel til slutt og server!

Hot Hemingway

4 cl Bacardi Oro
3 cl limesaft
2 cl sukkerlake

Bland ingrediensene og varm dem opp ved et oppkok eller ved å bruke en steamer. Helles opp i oppvarmet cocktailglass.
Cocktailen er et godt følge til is og søte desserter

Bacardirillio

4 cl Bacardi 8 Reserva
1 enkel espresso

Rom og espresso serveres hver for seg, gjerne på en liten dessert tallerken sammen med en liten sjokoladekjeks.
Dette er den nye generasjonens café avec. Etterspørselen etter mørk rom er økende og et spennende alternativ til både cognac, whisky og calvados.
Den eksklusive, smaksrike og godt lagrede Bacardi 8 Reserva er et perfekt følge til en espresso. La smakene møtes i munnen og du får kjenne at aromaene omforenes.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1247


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!