Gå til forsiden av matoppskrift.no

Sidecar. en klassiker

Oppdatert: 06.10.2008 Publisert: 06.10.2008 Tema: Drinker Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




En av de klassiske cocktailene er sidecar, som er basert på konjakk og cointreau. Denne drinken er nok kommet litt i skyggen av sine mer fancy og fargerike søsken. Men er absolutt verd ett forsøk. Sidecar er som martini populær hos mange av oss. Og vil bringe deg tilbake til tiden før vodkaen inntok cocktailene.

Historie
Som mange andre drinker er det forskjellige versjoner av historien. Men den mest troverdige er nok fra Harry's bar i Paris, hvor Harry MacElhone stod bak disken under første verdenskrig. Det sises at en offiser kom jevnlig innom baren for å ta en konjakk før maten. Han hadde sjåfør og satt i en sidevogn på motorsykkel. Han ville gjerne ha noe annet i konjakken og foreslo å bruke en likør + noen surt for å kvikke drinken opp. Og slik sies det at sidecar ble oppfunnet. Originalt skulle det være 2 deler sterkt, 1 del søtt og en del surt. Dette ble shaket og silt ned i ett cocktailglass.

Variasjoner av drinken
Variasjoner av denne drinken er mange, men utgangspunktet er det samme. 1-2 deler sterkt, 1 del søtt og 1 del surt. Det sterke kan varieres med brandy, konjakk, armagnac, gin, vodka, og whisky. Jeg nevner her noen av variantene og lykke til.

Alle sammen skal shakes med is og siles ned i ett cocktailglass.

Sidecar original fra Harry's bar
4,5 cl brandy
1,5 cl triple sec
1,5 cl sitronsaft

Sidecar bakgården
2 cl cognac
2 cl cointreau
2 cl frisk sitronsaft

Sidecar armagnac
3 cl armagnac
3 cl cointreau
3 cl lime juice

Hennessey Sidecar
4,5 cl Hennessey Cognac
1,5 cl Cointreau
1,5 cl sitronsaft

Boston Sidecar
4,5 cl lys rom
1,5 cl brandy
1,5 cl Triple sec
1,5 cl sitron eller lime juice

Bourbon Sidecar
6 cl Bourbon
3 cl triple sec
1,5 cl sitronsaft

Chelsea Sidecar
6 cl Gin
1,5 cl Triple Sec
1,5 cl sitronsaft

Gin Sidecar
6 cl gin
3 cl Triple Sec
3 cl sitronjuice

Polish Sidecar
6 cl Gin
3 cl bjørnebær Brandy
3 cl sitronsaft

Pyntes med friske bjørnebær

Fountainbleu Sidecar
6 cl Bourbon
3 cl appelsin curacao
3 cl sitron juice
Grand marnier.

Grand marnier splashes forsiktig på toppen.

Havana Sidecar
1,5 cl Brun Rom
2 cl triple sec
2 cl sitron juice

Irish Sidecar
4,5 cl Irsk Whisky
1,5 cl triple sec
1,5 cl sitronsaft

Vodka Sidecar
4,5 cl vodka
1,5 cl triple sec
1,5 cl sitronsaft




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:357


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!