Gå til forsiden av matoppskrift.no

Sikkerhetsregler for bruk av mikrobølgeovn

Oppdatert: 04.05.2004 Publisert: 04.05.2004 Tema: Mikro Forfatter:




· Følg produsentens anvisninger for anbefalt bruk av ovnen
· Sørg for at maten blir gjennomvarm, og minimum 75°C
· Opptining og oppvarming bør foregå i to trinn

· Unngå overoppheting. Ikke varm vann eller væsker i mikrobølgeovnen i lang tid
· Spedbarnmat og drikke må røres i eller ristes og temperaturen kontrolleres før mating for å sikre at maten ikke er for varm
· Egg i skall og hele hardkokte egg bør ikke varmes i mikrobølgeovn fordi de kan eksplodere, også etter at mikrobølgevarmingen er avsluttet
· Bruk kun egnet emballasje
· Væsker må ikke oppvarmes i lukkede beholdere fordi disse kan eksplodere
· Hvis du varmer mat i plastikk eller papir beholdere, hold et øye med ovnen på grunn av faren for antenning
· Det er farlig for andre enn kompetent personale å utføre service eller reparasjon på ovnen, som innebærer at man fjerner dekselet som gir beskyttelse for eksponering av mikrobølger
· Bruk ikke ovnen dersom døren ikke kan lukkes ordentlig, den er bøyd eller ødelagt eller låsen er i ustand. Bruk aldri mikrobølgeovnen dersom du har grunn til å tro at den vil fortsette å stråle når døren står åpen
· For sikkerhets skyld bør du ikke stå helt inntil ovnen (eller la barn gjøre det), for lengre perioder mens ovnen står på
· La ikke barn bruke ovnen uten opplæring
· Dersom du oppdager røyk, skru av eller trekk ut stikkontakten og hold døren lukket slik at eventuelle flammer kveles
· Hold ovnen ren og fjern eventuelle matrester - en tilgriset ovn kan resultere i kortere levetid og kan også føre til farlige situasjoner
· Bruk kun termometre som er beregnet for bruk i mikrobølgeovn




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:231


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!