Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Skyscanners trendjakt: Verdens ti beste matmuseer ::

Skyscanners trendjakt: Verdens ti beste matmuseer

Reiser og matopplevelser henger nøye sammen. Matkultur er like populært som tradisjonelle severdigheter når man er ute og reiser. Dette har ført til at det i en rekke land over hele verden er åpnet matmuseer for spesielle matvarer – ispedd en god porsjon kreativitet samt smaksprøver på stedstypiske produkter.
Skyscanner har laget en liste over verdens mest særpregede matmuseer som er verdt et besøk om du er i nærheten:

Hurtignudler, Osaka, Japan

I forrige måned avslørte den japanske nuddelgiganten Nissin at de har tenkt å åpne et museum tilegnet hurtignudler som en markering av selskapets 50-årsjubileum.

Poteter, Idaho, USA

Idahos potetmuseum har en rekke artige og pedagogiske utstillinger som har med poteter å gjøre. De har blant annet verdens største chips – med en diameter på 63 centimeter!

Currywurst, Berlin, Tyskland

De som liker krydderpølse, kan prøve en rekke currywurstkrydder og smaksblandinger i den interaktive utstillingen før de kan lage sin egen currywurst-snackbar.

Boksekjøtt, Austin, USA

Boksekjøttmuseet feiret tiårsjubileum i september og har over 1500 m2 med aktuelle spill- og underholdningstemaer samt morsomme innslag som The Spam Diner og gamle reklamer.

Ost, Alkmaar, Nederland

Det nederlandske ostemuseet ligger like ved Alkmaars ostemarked – alle osteentusiasters drøm. Samtidig kan man se hvordan ekspertisen tilbereder ostene.

Jell-O, New York, USA

Denne populære gelédesserten har sin helligdom i New York og kan skilte med en mengde suvenirer samt en utstilling som viser Jell-O-talsmann Bill Cosbys innflytelse gjennom mer enn 30 år.

Sopp, Loire-dalen, Frankrike

Soppelskere som reiser i Loire-dalen, bør absolutt dra innom Musée de Champignon i Saint-Hilaire-Saint-Florent. Her kan man prøvesmake et bredt spekter av ville og uvanlige sopptyper.

Sennep, Wisconsin, USA

Med sine utrolige 5000 glass, flasker og tuber med den gule delikatessen er Mount Horebs sennepsmuseum et must for sennepselskeren.

Olivenolje, Liguria, Italia

Musée dell Olivo presenterer rollen oliventreet har spilt i over 6000 år av sivilisasjonens historie. Gjestene kan vandre gjennom olivenlunder og besøke en fabrikk for å se hvordan oljen produseres.

Brent mat, Virginia, USA

Dette intime museet hyller det vakre i det de fleste vil kalle den ultimate kulinariske katastrofen – brent mat – gjennom en rekke kunstferdige gjenstander dandert av grunnlegger og kurator Deborah Henson-Conant.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

AnnonseKlikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:2330

FAKTA/BYLINE
Publisert: 04.11.2011
Oppdatert: 12.01.2012
Tema:
Forfatter:
Fotograf: Freeimages.com


Meld deg på nyhetsbrev