Gå til forsiden av matoppskrift.no

Slipp grillen løs!

Oppdatert: 18.05.2007 Publisert: 18.05.2007 Tema: Sauser Forfatter: Fotograf: melk.no




Det er vår, sola skinner, og gillen skal frem fra boden. Om man griller fisk, kjøtt eller grønnsaker er en god saus prikken over den berømte bokstaven. Her kommer noen gode tips for saus og tilbehør til hyggelige måltider med kull, tennvæske og et håp om varme fra solstråler.

Jordbærsaus til grillmaten

4 porsjoner

½ l jordbær , i biter
½ stk. purre , finsnittet
3 ½ dl fruktyoghurt med sitron
1 ss revet skall av sitron eller lime
2 ss olje
3 ss sukker
2 ss persille , finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper , malt
¼ ts kajennepepper
2 ss frisk basilikum i blader

Bland alle ingrediensene og gi det et raskt oppkok. La sausen stå og trekke på et kjølig sted et par timer, gjerne natten over. Smak sausen godt til og server den kald til salat eller ved siden av grillmaten.

Snøfrisk og rømmedressing

4 porsjoner

2 dl lettrømme
125 g snøfrisk med dill eller naturell
1 båt hvitløk , presset
ca. 2 ss frisk dill eller andre urter, hakket
ca. ¼ ts nykvernet pepper

Bland snøfriskost med rømme og de andre ingrediensene. Vil du ha dressingen tykkere, har du i mindre rømme.

Tzatziki

4 porsjoner

1 stk. slangeagurk
3 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
2 båt hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper

Riv agurken på grovt rivjern og la den ligge i en sil så vannet renner av.
Hell yoghurten i et kaffefilter og la den renne av.
Bland yoghurt og rømme. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Bland i agurken og server tzatzikien med ferskt brød til, eller som tilbehør til grillmat.

Yoghurt og sennepsdressing

4 porsjoner

2 dl yoghurt naturell
2 ss god sennep eller sennepsaus
1 ss sitronsaft
smak til med sukker

Rør sammen alle ingrediensene og smak sausen godt til.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1090


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!