Gå til forsiden av matoppskrift.no

Smoothies en frisk fruktdrikk

Oppdatert: 23.07.2012 Publisert: 09.06.2006 Tema: Smoothie Forfatter: Fotograf: Astrid Hals




Smoothies er mos av hel frukt eller bær tilsatt isbiter slik at den blir tyktflytende og inneholder fruktkjøtt og fiber.

Slik gjør du:

Bruk en blender, hurtighakker eller smoothie maker som moser fruktkjøttet til en puré. Vask, rens og evt skrell og del opp frukt og/eller grønnsaker. Tilsett evt yoghurt, juice, krydder, frø e.l. Ha alle ingrediensene i beholderen og kjør til en flytende masse. Smoothies bør drikkes med det samme.

Tips:

  • Tynnere konsistens? Benytt litt juice eller melk
  • Tykkere konsistens? Bland ut med yoghurt, biola eller banan for å få den mer kremet
  • Bruk godt moden frukt - det gir mer smak og en bedre konsistens
  • Godt modnet frukt du ikke rekker å spise opp? Vask, rens og evt skrell, del opp i mindre deler og legg det i fryseren til en senere smoothies anledning
  • Visste du at du kan fryse isbiter av juice?
  • Har du bananer eller epler i en smoothies, ha i noen dråper med lime eller sitron så blir ikke fruktkjøttet mørkt
  • Kiwi bør ikke kjøres i hurtighakker for lenge. Steinene kan da bli slått i stykker og smake som pepper


Ingredienser

Produkter som egner seg godt i smoothies er: rips, solbær, bjørnebær, stikkelsbær, moreller, bringebær, blåbær, jordbær, sitron, lime, epler, pærer, plommer, kiwi, appelsin, ananas, melon, mango, selleri, frisk mynte, persille, basilikum, sitronmelisse, kanel, vaniljestang, ingefær, gulrot, agurk, nøtter, svisker og mye mer.

Noen oppskrifter:

Jordbær og pæredrøm:

½ kurv jordbær
2 modne pærer
6-8 isbiter, ca 3 dl farris.

Miks frukt og isbiter først og bland ut med farris til ønsket konsistens. Søt og rund i smaken.

Eplebanan

Bruk banan, eple, isbiter og lime. Putt eplebåter, banan og isbiter i mikseren. Ha i noen dråper med lime mot slutten (lime gjør at eple og bananen ikke blir mørkt i fruktkjøttet).

Sunn sødme

2 dl bjørnebær
2 dl rips
2 dl blåbær
2 stk. lime
1 ss sukker
5 dl biola yoghurt naturell

Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt. Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og en halv presset lime. Tilsett halvparten av yoghurten.
Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos. Pynt med friske bær.

Anapina

½ stk. frisk ananas i små biter
10 blad frisk mynte
2 dl kokosmelk
2 ½ dl ananasjuice

Lag gjerne isbiter av ananasjuicen, eller bruk juicen som den er.

Smoothies med solbær

2-300 gr. frosne solbær
1 banan
2 dl yoghurt
ca 2 dl juice.

Hurtigmikser i 30 sekunder. Frisk og godt!

Grønn Glede

2 stk. kiwi
½ stk. galiamelon
2 dl fruktyoghurt med melon
2 ½ dl eplejuice

Lag gjerne isbiter av eplejuicen - 6-8 stk. eller bruk juicen som den er. Kiwien bør ikke kjøres i blender for lenge. Steinene kan da bli slått i stykker og smake som pepper.

Mangosuprise

1 stk. mango - skrelt og skåret i biter
1 båt gul vannmelon skåret i biter
1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
10 stk. isbiter

Bland alt og server straks.

Appelsinfersken

1 stk. banan
1 stk. fersken
1 stk. skrelt appelsin
10 blad frisk sitronmelisse
2 dl fruktyoghurt
2 dl appelsinjuice

Skrell banan og appelsin og skjær all frukten i biter. Kjør i hurtighakker eller i blender og server umiddelbart.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:305


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!