Gå til forsiden av matoppskrift.no

Spar på sommerens smaker med syltesukker

Oppdatertdato: 16.10.2017 Publisert først: 18.05.2008 Tema: Konservering Forfatter: Fotograf: Dansukker


Godt syltetøy
Jeg har i det siste publisert mange syltetøy/marmeladeoppskrifter med syltesukker i. Dette er ett sukker som ikke trenger ekstra stivelse/pektin, og som gjør det enkelt å lage syltetøy.
Stort sett bare å rense bær/frukt, koke opp etter oppskriften sammen med sukkeret og ha i glass. Vi har og begynt å ta vare på tomme glass fra kjøpesyltetøy, om en ikke har andre glass som feks norgesglass. Ikea har og noen greie syltetøyglass som heter korken og har gummitetting.

Raskt og enkelt - lag syltetøy på noen få minutter

Ta vare på det beste fra sommeren med Dansukkers Syltesukker. Å lage sitt eget syltetøy er morsomt, godt og enkelt. Ta de frukter og bær du synes er gode, tilsett syltesukker og kok opp - en perfekt sysselsetting for hele familien. Å koke syltetøyet går fort og selv de minste i familien kan være med og rense og røre. På en solskinnsdag kan man ha en utflukt og samle frukter og bær. Fine, personlige etiketter kan man lage en dag det regner og man skal aktiviseres innendørs.

Nærprodusert har blitt et vanligere ord i vår hverdag, vi vil ta vare på det som naturen gir. Nå er det ikke lenge til vi kan høste alle naturens frukt og bær. Pass på å besøke lokale bønder med selvplukk om muligheten for å dyrke selv ikke finnes. Merverdien i det hjemmelagede ligger i et unikt produkt med en kvalitet som er vanskelig å overgå. Hjemmelaget syltetøy og marmelade i i fint glass er også en perfekt gave.

- Syltetøy til pannekaker og marmelade til frokosttoasten er favoritter som selv en nybegynner enkelt kan lage selv ved hjelp av Dansukkers Syltesukker, sier Jeanette Nordenhem, produktsjef hos Danisco Sugar.

Syltesukker - tilfører mer enn sødme

Sukker er et helt naturlig produkt som finnes i alle vekster. Det har konserverende egenskaper og i tillegg til å tilføre sødme og aroma hjelper det også til med å balansere og runde av andre smaksinntrykk. Ved nedfrysing hjelper sukkeret å bevare fruktene og bærenes smak, farge og konsistens. Dansukkers Syltesukker inneholder alt som behøves for å vellykket egenprodusere syltetøy.
Dansukker syltesukker

Syltesukker

Syltesukker er et produkt for de som vil lage sitt eget syltetøy, rask og enkelt. Det passer like godt for de erfarne som nybegynnerne. I pakken finnes nemlig alt man behøver for et vellykket resultat. Tilsett bare frukt eller bær etter eget ønske og eventuelt litt vann. Regn med like store deler frukt og bær som syltesukker. I tillegg til sukker inneholder Dansukker Syltesukker sitronsyre, pektin samt natriumbenzoat, det naturlige konserveringsmiddelet som blant annet finnes i tyttebær. Cirkapris for 1 kg er litt over 30 kroner, men lønner seg fort

Å koke syltetøy

1. Velg bær og frukter av beste kvalitet.
2. Skyll og rens bærene/frukten.
3. Del eller mos bærene/frukten.
4. Bland inn syltesukkeret, rør godt om.
5. Kok under omrøring i angitt tid.
6. Skum godt av.
7. Hell over på glass. Forsegl.

Matnyttig
- Doble aldri resepten. Den blir tung og røre men fremfor alt så vil ikke koketiden stemme. Vil du lage mye syltetøy, gjør det heller i flere omganger.
- Skum syltetøyet godt av. Skummet inneholder bakterier og muggsopp som virker inn på holdbarheten.
- Fyll glass og flasker fullt opp. Sett lokket på med en gang og skru det godt på. Når innholdet kjøles ned suges lokket fast og det oppstår vakuum.
- For å vite når syltetøyet/marmeladen er ferdig bruk et lite fat som du har hatt i kjøleskapet. Legg litt syltetøy på fatet og sett det i kjøleskapet for rask nedkjøling. Dra en skje gjennom det kalde syltetøyet/marmeladen. Flyter ikke sporet etter skjeen igjen er syltetøyet/marmeladen ferdig. Synes du den er for tykk kan det tilsettes litt vann og kokes opp på nytt.

Tips til smakstilsetninger
- La en kanelstang eller en stjerneanis koke med bærene når du koker syltetøyet.
- Noen lavendelblomster i jordbærsyltetøyet blir veldig godt. Det er også godt å blande inn 50-100 gram revet mørk sjokolade i syltetøyet.
- Legg i en liten bit fersk ingefær når du koker rabarbrasyltetøy eller marmelade.
- Hele eller opphakkede mandler i syltetøyet eller marmeladen gir en mer eksklusiv følelse.
- Tilsett et par kvister fersk timian eller rosemarin når du koker eplemos eller eplesyltetøy - det er også godt sammen med plommer.
- Et par spiseskjeer konjakk eller whiskey i syltetøyet eller marmeladen gir et eksklusivt preg.
Om du vil se alle oppskriftene med syltesukker, klikk her:

Lenger nede her, er flere gode og populære oppskrifter med syltesukker.



Tomatmarmelade


Prøv også Tomatmarmelade.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg røde eller grønne tomater
revet skall og saft av 1 sitron
1 kg Dansukker Syltesukker Ny 750 g røde eller grønne tomater revet skall og saft av 1 ubehandlet sitron 1 kg Dansukker Syltesukker



Fremgangsmåte

Skold og flå tomatene. Fjern stilken og skjær tomatene i mindre biter.
Bland alle ingrediensene i en rustfri kjele og kok dem i 5 minutter (røde tomater) eller 10 minutter (grønne tomater) under omrøring.
Ta kjelen av varmen. Skum marmeladen, og la den stå i 15 minutter.
Hell marmeladen over på skoldede glass som straks bindes over. Oppbevares kaldt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pæremarmelade med safran og chili.

Pæremarmelade med safran og chili


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 kg moden pære
½ g safran
3 dl lys sirup
1 stk rød chili
4 dl syltesukker


En kjempegod og litt annerledes marmelade med pære, safran og chili. Marmeladen er nydelig bl.a. til stekt kjøtt og selvfølgelig som pålegg på brødskiva.


Fremgangsmåte

Skrell pærene. Del dem og fjern kjernehusene. Skjær dem i tynne skiver og legg dem i en kjele sammen med safran og lys sirup. La koke under lokk i 5-10 minutter.
Skyll og rens chilien fri for frø og hinner, del den og kutt den i svært små biter.
Ha chilien og syltesukkeret over i kjelen og kok videre i 2 minutter til.
Hell marmeladen over på varme og rene glass.
Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinmarmelade med ingefær.

Appelsinmarmelade med ingefær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg appelsiner
1/2 dl revet, fersk ingefær
1 kg Dansukker Syltesukker


Appelsiner er tilgjeneglig hele året og om vinteren kan man lage en smakfull marmelade med ingefær.


Fremgangsmåte

Vask appelsinene grundig. Skjær av det ytterste av fruktskallet og del det i tynne strimler. Del fruktene i to og press saften ut av dem. Mål opp saften og spe eventuelt med vann så det blir 8 dl. Bland saften, skallet og ingefæren i en kjele og kok i 5 minutter. Tilsett syltesukkeret og kok under omrøring i 3 minutter.
Skum godt av. Hell marmeladen over i varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 213,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ananas-kokos-rommarmelade.

Ananas-kokos-rommarmelade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

450 g finhakket ananas med lake
1 dl kokosflak
3 dl Dansukker Syltesukker
3-4 ss rom


Nydelig ananasmarmelade med kokos og rom.


Fremgangsmåte

Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryte, og kok i 3 minutter. Tilsett rom.
Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebærsyltetøy med syltesukker.

Bringebærsyltetøy med syltesukker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 l bringebær
1 kg Syltesukker


Kjempeenkel å lage bringebærsyltetøy.


Fremgangsmåte

1. Skyll bærene. Fjern ev. dårlige bær.
2. Legg bær og sukker i en kjele og kok under omrøring i 2 minutter.
3. Skum av syltetøyet og la det stå i 10 minutter.
4. Hell syltetøyet over på varme, rengjorte glass og sett på lokk. Oppbevares kaldt.

Bringebærene kan ev. byttes ut med andre bær eller frukter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsingelé enkel.

Appelsingelé enkel


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg økologiske appelsiner
7 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker


Godt på ristet brød og scones.


Fremgangsmåte

Vask appelsinene grundig. Skjær av det ytterste av skallet på to appelsiner, og strimle det. Del appelsinene i to, legg dem i en kasserolle og hell over vannet. La koke under lokk i 15 minutter.
Ta opp appelsinene. Sil væsken, slik at det ikke er appelsinrester igjen. Vask kasserollen, og hell tilbake appelsinvannet.
Tilsett det strimlede skallet og syltesukkeret. La koke i 5 minutter.
Fjern eventuelt skum. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 160,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blandingsmarmelade med gulrøtter.

Blandingsmarmelade med gulrøtter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

300 g appelsiner
200 g tørkede aprikoser
100 g gulrøtter
1 dl vann
1-2 ss fersk finrevet ingefær
500 g Dansukker Syltesukker


Prøv en vri på marmeladen med gulrøtter i.


Fremgangsmåte

Legg aprikosene till bløt i vann i minst 2 timer. Finhakk dem. Vask appelsinene grundig og skjær dem i tynne skiver.
Skrell og rasp gulrøttene. Bland frukt, gulrøtter, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 10 minutter under omrøring.
Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærsyltetøy med gin.

Bjørnebærsyltetøy med gin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg bjørnebær
3 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl gin


Syltetøy med en sterk vri!


Fremgangsmåte

Skyll og rens bærene. Ha bær og vann i en kasserolle, og la koke under lokk i 10 minutter.
Tilsett sukkeret og kok i 3 minutter til.
Rør inn ginen. Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass.
Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 220,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1330





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.