Gå til forsiden av matoppskrift.no

Spennende matpakker hver dag!

Oppdatert: 05.09.2007 Publisert: 05.09.2007 Tema: Brød Forfatter: Fotograf: mat.no




Skolestart betyr smøring av matpakker. Ja, faktisk ca. 190 stykker per barn gjennom et helt skoleår, om man har med en hver dag. Fortvil ikke; med enkle tips kan du gjøre matpakken ny, spennende og fristende hver eneste dag – slik at barna ikke tyr til usunne og dyre alternativer.

Barn trenger et sunt og variert kosthold for å holde det gående både mentalt og fysisk gjennom en krevende dag. Gode matvaner bør derfor innarbeides tidlig i livet, ikke minst i form av matpakker. Og jo mer variert og spennende medbrakt mat, jo bedre.

Tips til matpakkesmørere:

  • Planlegging er nøkkelordet. Sørg for å ha flere påleggssorter, oster, frukt og grønnsaker tilgjengelig i kjøleskapet også til hverdags, da er det lettere å variere og kombinere.
  • Bytt ut brødskiva! Brødskiver er godt, men av og til kan de byttes ut med grove rundstykker, bagels, pitabrød, polarbrød, wraps, lomper eller vafler.
  • Middagsrester, som fiskekaker, pølser, pasta, egg og grønnsaker, kan fint brukes også som pålegg, eller som fyll i wraps, pitabrød, salater el. Planlegg eller lag derfor matpakken når du rydder av middagsbordet.
  • Bak doble porsjoner av grove horn, pizzasnurrer og annet som du vet barna liker. Bakverket kan fryses ned og innimellom tas opp som variasjon til brødskiven.
  • En liten overraskelse… er lov av og til! Litt tørket frukt, rosiner eller eksotisk frukt til avslutning vil barnet sette stor pris på.
  • Variasjon. Overraskelser i matpakken trengs ikke hver dag, men det er hyggelig med variasjon. Finn alternativer til brødskiven, og varier i valget av frukt og grønnsaker.

Kyllingwraps

3 porsjoner

3 stk. potetlefse eller tortillaer
50 g snøfrisk med dill eller baconost
1 stk. vårløk
½ stk. eple
¼ stk. isbergsalat , finstrimlet
1 stk. kyllingfilet stekt eller annet kjøtt
½ stk. rød paprika
1 dl lettrømme eller ekstra lett rømme
smak til med nykvernet salt og pepper
50 g norvegia eller annen ost, revet
smak til med friske urter, f.eks. basilikum

Smør Snøfrisk eller baconost på tortillaene. Skjær frukt og grønt samt kjøtt i biter. Bland alle ingrediensene til fyllet og rør det sammen med rømmen. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på tortillaene og dryss revet ost over, før du bretter sammen.
Pynt med frisk basilikum.

Hulter til bulter

Smør smør på brødskivene, klem de sammen og skjær brødet i staver.
Er barnet ditt glad i litt ekstra smak, smør kremost med kryddersmak på brødskivene i stedet for smør.
Legg cherrytomater, ostekubber, pølsebiter eller skinketerninger ved i matboksen.
Fin variant til den tradisjonelle brødskiven

"Onkel Skrue"

Pastaskruer, skinke eller pølseterninger, paprika, mais legges i en boks med lokk.
Husk å legge ved en plastikkgaffel!

Dressing:

1 dl lett rømme eller ekstra lett rømme
2 ss frisk dill, finhakket
1/2 båt hvitløk, finhakket
1/2 ss sennep
smak til med nykvernet salt og pepper

Bland alle ingrediensene. Den blir ekstra god av å stå kjørlig i noen timer.
Hell dressingen i en egen liten boks som settes i matboksen.
Tips!
Vask små filmrullbokser eller små glass med lokk, og bruk dem som emballasje til dressingen.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1164


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!