Gå til forsiden av matoppskrift.no

Spiselige gaver

Oppdatert: 20.12.2011 Publisert: 09.12.2011 Tema: Godteri Forfatter: Fotograf: Melk.no




Kom i den rette førjulsstemning og lag spiselige gaver til noen som allerede har alt. Spiselige gaver er en glede å få og en glede å gi. Vi gir deg her fem flotte forslag som er gode og enkle å lage.

Gi innpakningen et personlig preg og det behøver slett ikke være avansert eller vanskelig. Noen meter sellofan, gråpapir, fargerike bånd eller grov hyssing, merkelapper, kurver, esker eller krukker og glass gir gaven det personlige preget du måtte ønske.

Sjokoladetrøffel

20 porsjoner

200 g mørk sjokolade
1 ½ dl kremfløte
100 g melis
5 ss kaffe
5 ss kakaopulver

Sjokoladen hakkes fint og legges i en skål sammen med melis. Kok opp kremfløten i en kjele, og hell fløten over sjokoladen. Den skal helles forsiktig ned i midten mens det røres i små bevegelser i midten. For raske bevegelser vil avkjøle sjokoladen, og røren vil klumpe seg. Tilsett kaffe, eller annen smak etter ønske, og bland alt forsiktig sammen. Avkjøl røren i kjøleskapet. Etter noen timer kan massen formes til små kuler, og disse kan overtrekkes med sjokolade og/eller trilles i kakaopulver. Disse er også rullet som små stenger og trillet i mandel. Oppbevar og server dem kjølige.

Konjakksnitter

50 stk

12 dl hvetemel
4 dl sukker
500 g smør
1 stk. egg
1 ss konjakk

Bland mel, sukker, smør i små terninger og egget til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Bland inn konjakken. Trill deigen til tommelfingertykke pølser. Skjær pølsene i små kaker. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter.

Brownies med sjokoladeglasur

20 stk

250 g smør
150 g mørk, ca 50 % kakao sjokolade
4 stk. egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakaopulver
200 g pecannøtter
250 g mørk sjokolade

Smelt smøret sammen med sjokoladen i en gryte og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland mel, kakao og nøtter sammen og bland det forsiktig i eggedosisen. Bland inn den avkjølte sjokoladeblandingen. Hell deigen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bak den midt i ovnen i ca 35 minutter på 175 grader. Avkjøl kaken, og skjær den i firkanter.

Smelt 250 fram sjokolade over et vannbad, og dypp kakene i sjokoladen. La dem tørke på en rist. Pynt gjerne med nøtter.

Biscotti

20 stk

35 g mandler
45 g tørket aprikos
100 g smør
85 g sukker
2 stk. egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver

Hakk mandler og aprikoser grovt. Skjær smøret i tynne skiver. Rør smør og sukker luftig i en skål. Tilsett 1 egg av gangen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bland alt sammen til en deig. Form tre stenger på en bakeplate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader. Skjær stengene i ca. 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene i 8 minutter til. Også dette ved 200 grader.

Oppbevar biscottiene i en lufttett kakeboks.

Sjokoladekjeks med marsipan

36 stk

200 g mykt smør
2 ½ dl brunt sukker
1 stk. egg
6 dl hvetemel
4 ss kakaopulver
200 g marsipan
120 g lys kokesjokolade

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør to stekebrett.
Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett egget og pisk blandingen sammen.
Sikt mel og kakao i røren. Bland deigen sammen med en treskje, og deretter med rene hender. Elt sammen til en løs deig.
Kjevle ut ca halvparten av deigen på en lett melstrødd arbeidsplate. Tykkelsen skal være ca 5 med mer. (Tenk pepperkaker)
Bruk en 5 cm stor utstikker. Et lite glass kan også gjøre nytten. Stikk ut rundinger og kjevle ut deigen etter behov inntil du har ca 36 rundinger.
Del marsipanen i 36 like store biter,
Trill marsipanbitene til kuler, trykk dem lett flate og legg èn på hver deigrunding.
Kjevl ut resten av deigen, stikk ut flere rundinger og legg dem på marsipanen. Trykk deigen godt langs kanten.
Stek småkakene i ca 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten. Avkjøles på stekebrettet i noen minutter og avkjøles videre på rist.
Smelt sjokoladen over vannbad. Ha den i en sprøytepose, og sprøyt raskt et mønster på kakene.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1239


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!