Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sunne pannekaker det fins!

Oppdatertdato: 2017-11-14 Publisert først: 2017-11-11 Publisert: Tema: Pannekaker Forfatter:


Selv om pannekaker i seg selv ikke er så helt galt mht næringsinnhold, vil de med litt ekstra grovt mel eller gryn bli mye sunnere og faktisk mange ganger bedre på smak også. Vi forsøkte oss på grove pannekaker med havregryn og de var helt innafor på både smak og utseende/konsistens.
De er jo heller ikke noe vanskeligere å lage enn vanlige pannekaker.
Men det fins mange definisjoner på sunne pannekaker og her er flere av disse oppskriftene som passer inn her, både melkefrie, grove, glutenfrie osv. Så lykke til og den første her er den vi prøvde forleden dag, mens lenger nede er alle den andre. Og husk at alle oppskrifter har næringsinnhold og da kan du selv definere -sunt- om det skal bety lavkalori, lite fett, lavkarbo, mye fiber osv.

Om dere vil se alle mine pannekake oppskrifter og søke/filtrere dem, så ta en titt her

Grove pannekaker med havregryn


Prøv også Grove pannekaker med havregryn.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 10.11.2017
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn , lettkokt
1 l melk
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
2 ss smør , smeltet


Denne oppskriften er med havregryn som gir pannekakene en ekstra god smak. Kan spises både varme og kalde.


Fremgangsmåte

Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt, vanilje, kanel og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.

Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.

Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Glutenfrie pannekaker.

Glutenfrie pannekaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Finax
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 dl finax glutenfri melmix
0,5 ts salt
4 dl melk
2 egg
2 ms smeltet smør


Er helt vanlige pannekaker med glutenfritt mel. Vi pyntet med litt eple og glutenfrie havreflakes.
Vi bruker glutenfritt mel av og til selv om ingen av oss har cøliaki, men mest for å prøve. Pannekaker, vafler og kaker er ganske OK å lage men brød sliter vi med. Ett tips som kan prøves er å ha i litt bakepulver i deigen.


Fremgangsmåte

Bland sammen melmix og salt. Visp inn melken til en jevn røre. Rør så inn eggene og smøret.
La svelle litt. Stek tynne pannekaker i stekepanne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyske potetpannekaker.

Tyske potetpannekaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg renskrelte poteter
2 store egg
3 ss hvetemel
salt
hvit pepper
reven muskatnøtt
1/2 ts tørket persille
olje til steking
eplemos eller rørte tyttebær til servering


Enkel potetpannekake som er overraskende god. Vi ble ikke enige om dette var en smårett eller dessert, men la oss kalle det smårett med tyttebær og dessert med splemos. Denne er uten melk og er vegetar.


Fremgangsmåte

Riv de råskrelte potetene grovt. Rør inn egg, mel og krydder.

Varm olje i stekepannen og legg i så mye potetrøre at det dekker bunnen.

Stek kakene på begge sider til de blir gylne og sprø. Kakene skal være forholdsvis tynne og ikke for store.

Serveres nystekte med eplemos eller tyttebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bananpannekaker.

Bananpannekaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2014
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 egg
salt
200 g hvetemel
1/4 l melk
1/4 l vann
6-8 bananer
sukker
kanel
evt. sitronsaft


Bananpannekaker er skikkelig godt, passer som dessert. Denne pannekakeoppskriften er litt spesiell, da vi glemte å ta bilde og derfor måtte lage en ny variant, men slett ikke noe dumt valg. Så vi lekte oss med krem, bananer og valnøtter. Men til selve pannekakeoppskriften, husk å legge i bananskivene før røren stivner. Og skivene må være skikkelig tynne ellers blir det bare rot.


Fremgangsmåte

Lag en røre av egg, salt, hvetemel, melk og vann. Varm smør i en panne, ha i en øse med røre, og la det stivne litt. Dekk straks med bananer i tynne skiver.

Når den første siden er brunet, skal pannekaken snus og stekes ferdig. Dette er litt vrient om bananskivene er for tykke.

Serveres med kanel og sukker. Drypp evt. et par dråper sitronsaft over pannekakene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 103,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove pannekaker.

Grove pannekaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.04.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

4 egg
3 dl grovbakstmel
1/2 ts salt
5 dl melk

Forslag til fyll:
200 g kjøttdeig
1 løk
salt og pepper
ca. 1/2 ts chilipulver
1 liten boks tomatpuré
ca. 1/2 dl vann



Fremgangsmåte

1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.

2. Visp inn eggene. Egg gir god smak på pannekakene. Det virker dessuten som bindemiddel i røren. Jo flere egg vi bruker, jo tynnere kan vi lage pannekakene.

3. La røren svelle i ca. 15 minutter. Rør den etterpå godt opp fra bunnen.

4. Ha litt smør i en varm stekepanne. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen av pannen. Drei pannen rundt så røren blir jevnt fordelt over bunnen. Det er greit å helle røren fra en mugge.

5. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. La den steke omtrent like lenge på den andre siden.

6. Brett pannekaken i fire med den siden ut som ble stekt først, den er penest.

7. Pannekakerøren kan også stekes som én tykk pannekake i en ildfast form i stekeovnen. Blåbærpannekaker og fleskepannekaker blir gjerne laget på denne måten.

Fyll
Stek kjøttdeig og finhakket løk. Smak til med krydder og tomatpuré. Rør inn litt vann og la kjøttstuingen få surre litt. Legg fyllet på pannekakene og rull sammen. Serveres varme, gjerne med salat til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove pannekaker med friskt tilbehør.

Grove pannekaker med friskt tilbehør


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 ½ dl sammalt hvete, fin
½ dl havregryn
1 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
2 stk egg
5 dl lettmelk
1 ss smør , smeltet

Tilbehør:
1 beger cottage cheese
4 ss jordbærsyltetøy
1 stk banan , i skiver
2 stk kiwi , oppskåret
2 dl rips


Grove pannekaker med friskt tilbehør. En enkel middagsvariant i en travel hverdag.


Fremgangsmåte

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.

Server pannekakene lune eller kald med tilbehør.

Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinpannekake med kardemomme & aprikos.

Appelsinpannekake med kardemomme & aprikos


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 01.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Toro

Ingredienser

1 pose Toro Pannekaker
1 appelsin
1 pk tørket aprikos i biter
150 g mykt smør
2 ts kardemomme
2 ss sukker



Fremgangsmåte

Lag Toro Pannekaker som anvist på posen, men tilsett revet skall av 1 appelsin før steking.
Bland smør, kardemomme og sukker. Tilsett aprikoser.
Legg i pannekakene og brett sammen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 295,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove, fylte pannekaker.

Grove, fylte pannekaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.05.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg

Fyll:
300 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
ca. ½ ts chilipulver
ca. 3 ss tomatpuré
ca. 100 g revet hvitost til gratinering



Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.

Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.

Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter. Server dem straks med salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3074





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.